BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Devletin bilmediği devlet işi!

Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili iddiaları nedeniyle yargılanan Fikri Sağlar son gelişmeleri bakın nasıl değerlendirdi.

Abone ol

27 Nisan e-muhtırası ve Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe görüşmesine mahkeme yolunun açılması en çok bu konudaki iddiaları nedeniyle yargılanmış biri isim olan Fikri Sağlar'ı memnun edecek görünüyor.

Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili yazdığı yazı nedeniyle hakkında dava açılan BirGün yazarı Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını "önemli" olarak değerlendirdi. CHP'nin bu işin peşini bırakmamasını isteyen Sağlar şunları söyledi:

DEVLETİN BİLMEDİĞİ DEVLET İŞİ!

"2 yıl önce yazdığım ve mahkemede haklılığımın ortaya çıktığı bir konuyu, Türkiye'nin önemli kırılma noktalarından biri olan bu konuyu gündeme getirmesi haklılığım kadar önemli. Erdoğan ve Büyükanıt'ın görüşmenin ardından verdikleri beyanatlar Türkiye'nin nerede olduğu ve nereye gittiğini, şeffaf demokrasi olmadığını, hukuk devleti olmadığını, derin ilişkiler ve mezara gidecek sırlarla yönetildiğini gösterdi. 70 milyonun kaderinin bir avuç insan tarafından belirlendiği bir noktada, Büyükanıt 'Devlet işi konuştuk' diyor. Başbakan, 'O söylemezse konuşulanlar mezara gider' diyor. Bu durumda devletin bilmediği devlet işi görüşülmüş oluyor. Devletin bilmediği devlet işi Türkiye halkının çıkarına değildir. Anlaşılıyor ki orada halkın değil kişilerin çıkarları gözetilmiş. Bu çıkarlar nedir? Açıklanması için bekliyoruz. O nedenle orada konuşulanların açıklanması için ısrarcı olmak Türkiye'de kapalı kapılar ardında oynanan oyunların hiç olmazsa birinin ortaya çıkması açısından önemli. Bu konuda ısrarın devam etmesi gerekli."