BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Fazıl Say AK Parti'yi haklı buldu

AK Parti'ye çok ağır eleştirilerde bulunmasıyla bilinen Fazıl Say bu kez iktidarla yolları buluştu.

Abone ol

Piyanist besteci Fazıl Say gece yarısından sonra boğazda yüksek sesle müziğe savaş açan hükümet ile aynı görüşte.

Daha önce “arabesk yavşaklığı” notuyla Arabeskçileri hedef alan Say, bugün de twitter'da popçuları hedef aldı. Habertürk gazetesi sanal alemde Say'ın yazdıklarını haber yaptı..

İşte Fazıl Say’ın popçuları topa tutan notları:

Pop müzik ikiye ayrılır; Müzisyenlerin yaptığı o "dinlenesi" şeydir birincisi. İkincisi de "nasıl satarız? sorusunda boğulan" o şeydir. Bir klasikçi "arabesk yavşaklığı" dedi arabesk camiasından tepki aldı. Demeden önceki tepki ne idi? YOK SAYMAK! Yalansa söyleyin...

19. yüzyılda kültür ile para evliydi. 20.yüzyılın ortalarında boşandılar. Para, paraya para katmak uğruna, "ticari müziği" metres aldı.

AK Parti'nin o önerisine destek

Bilindiği gibi AK Parti Hükümeti gece saat 23:55’ten sonra tüm eğlence merkezlerinde müzik olayını yasaklamıştı… Ve bazı kesimlerden tepki bazı kesimlerden de destek almıştı!..

Arabeskçileri, popçuları hedef alan Fazıl Say’ın “Como gölü gece ışıkları arasında ne kadar sessizdi. Onlar bilmiyorlar mıydı, müziği sonuna kadar açmayı? Teknelerden kendi müziğini bağırtmayı?” şeklindeki twitter notu hep karşı olduğu AK Parti Hükümeti ile ilk kez aynı görüşte yorumlarına neden oldu!..