BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçiler elektrik kesintisinden bıktı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi köylerinde etkili olan elektrik kesintisinden bıkan çiftçiler, elektrik kesintisine karşı çözüm arıyor.

Abone ol

Ceylanpınar ilçesine bağlı köylerde etkili olan elektrik kesintisi nedeniyle pamuk ve mısırlarını yeteri kadar sulayamadıklarından dolayı ekinlerinin kurumaya yüz tuttuğunu dile getiren çiftçiler, TEİAŞ bünyesinde bulunan Murat'lı trafo merkezi önünde bir araya gelerek yetkililere sorunlarını aktarmaya çalıştı.

Köylüler trafo merkezinde bulunan DEDAŞ ve TEİAŞ yetkilileri ile bir süre görüşerek elektrikte yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Mısırın ve pamuğun bu ay içerisinde yeteri kadar sulanmadığı taktirde ürünlerinin tamamen yanacağını belirten çiftçiler, yetkililerden acil çözüm istedi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre Keban barajından Ceylanpınar Muratlı Trafo Merkezine 154 bin volt gelmesi gereken elektrik, 100 bin volt geldiğinden dolayı elektrik dağıtım konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi. Elektrikte meydana gelen kesintilerden ötürü Şanlıurfa Milletvekillerini suçlayan Ceylanpınar'lı çiftçiler, "Elektrik kesintisi yüzünden ekinlerimiz yanmak üzere. Ortada bu kadar ciddi bir sorun
varken hiçbir Şanlıurfa Milletvekili soruna el atmıyor. Şu anda bu konuyla ilgili çok ciddi sorunlar yaşayan çiftçilerini yalnız bırakan milletvekillerimize kızgınız. Seçim zamanı Ceylanpınar'a gelmesinler" dedi.