BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Devlet Şemdinli'de seferber oldu!

Bakan Cemil Çiçek, devletin Şemdinli'de adeta seferberlik ilan ettiğini açıkladı.. Çiçek, olaylarda bir polis memurunun Ağar'ı aramasına da şu ilginç değerlendirmeyi yaptı.

Abone ol

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, devletin tüm birimleriyle seferber olduğunu söyledi. Bakanlık çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek şöyle konuştu: "Olay maalesef üzücü bir olay. Olayın adli boyutuyla ilgili bir şey söylemem. Biz bu konuda herşeyin ortaya çıkması için herkese her desteği vermeye hazırız. Adli soruşturma açısından Adalet Bakanı olarak bu konuyu soruşturan savcılarımıza ve yargı mensuplarımıza güvenimiz tamdır. Kamuoyunun gerçeğin ortaya çıkması konusunda bir beklentisi vardır. Ayrıca işin idari yönden değerlendirilmesi açısındani ki müfettiş görevlendirilmiştir. İş idari ve adli yönden iki koldan soruşturulmaktadır. Gerçeği bulmak için siyasi kararlıktayız".

SABIRLA BEKLEMELİYİZ

Çiçek, araştırma bitmeden spekülasyon yapmanın doğru olmayacağını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: İş bütün yönleriyle ortaya çıktıktan sonra sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir. Sabırla hem idari hem de adli soruşturmanın tamamlanmasını beklemekteyiz. Hem Başbakanımız hem de İçişleri Bakanımız olayların meydana gelmesinden sonra her türlü çalışmayı yapmak için talimatları vermiştir.

MEHMET AĞAR'A GÖNDERME

Bir gazetecinin olaylar esnasında bir polis memerunun DYP Lideri Mehmet Ağar'ı telefonla arayarak yardım istemesini hatırlatması üzerine Çiçek şu karşılığı verdi: "Gerçekten bu telefon yapılmış mıdır, kim neden yapmıştır onun değerlendirmesini yapamam. Biz olay vuku bulduğu andan itibaren olayı yakın t akibe almışızdır. Devletin imkanları bu konuda seferber olmuştur. Devletin yapamadığını bir kişi veya bir şahıs yapıyor gibi görüntüye işi götürmek, devletin gücü açısından tereddütler meydana getirir. Bunları doğru bulmam. Olay devletimizin yakın takibindedir."

BENZETME YAPMAK DOĞRU DEĞİL

Çiçek, Şemdinli'deki olayları Susurluk'a benzetilmesinin hatırlatılması üzerine "Bu tür benzetmeler doğru değil.ortaya çıkmadan benzetme yapılmaz". Soğukkanlı olarak bu işin üstüne gidiyoruz.Bu olayın ortaya çıkmasını en çok isteyen hükümettir." dedi.