BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İsviçre'den sabrı zorlayan hakaret

Kişi başına 40 bin dolarlık milli gelirlerine bakıp zenginlikleriyle övünen İsviçreliler'in tetikçi gazetesi Blick, dün Türklere hakaret içeren bu manşetle çıktı.

Abone ol

İsviçreliler; Türk insanı, oyuncularımız ve Fatih Terim hakkında şirretçe yalanlar, hakaretler, karalamalarla moral bozmaya, maçı saha dışında bitirmeye çalışıyorlar. Başta İsviçre Teknik Direktörü Kuhn olmak üzere, bazı futbolcular ve medya Türk düşmanı kesildi.

"Türkler fakir, biz zenginiz" diyerek bizi küçük gören Teknik Direktör Kuhn'a, İsviçre medyası koro halinde katıldı. Bir gazete Volkan'a "Palyaço" derken, "tetikçi" gazete Blick de dün argoda karşılığı "Türkler altlarına yapıyor" olan bir manşetle çıkarak, nefrete tüy dikti. Türkler'in "kadın düşkünü" olduğunu ima eden gazete, Terim'in, futbolcuların bara kaçmaması için otelin önüne nöbetçi diktiğini de öne sürdü.

Volkan'ı rencide ettiler, Terim "Burada insan hakları yok" dedi
Kişi başına düşen 40 bin dolarlık milli gelirlerine bakıp zenginlikleriyle övünen İsviçreliler'in tetikçi gazetesi Blick, dün işte bu manşetle çıktı. Çirkin yalanlara yanıt verme gereği bile duymayan Fatih Terim "Burada insan hakları var diyorlar ama göremedik" derken, Volkan ise "palyaço" yakıştırmasına "Ben maçtan sonra konuşacağım" dedi.

Milli Takımımız'a hakaretler yağdırılan İsviçre'de, Teknik Direktör Kuhn ve futbolcu Frei dilleriyle ofsayta düştü: Türk Milli Takımı fakir, biz zenginiz!.

Almanya'da yapılacak olan 2006 Dünya Kupası'na katılabilmek amacıyla Ay-yıldızlı futbolcularımızın yarın deplasmanda ilk raunda çıkacağı İsviçre, futbolunu konuşturmadan ağzını yordu!

Herkes büyük bir heyecanla İsviçre- Türkiye arasında yarın oynanacak Dünya Kupası Play-off karşılaşmasını beklerken, İsviçre basını tuhaf bir karalama kampanyasına girdi. Blick gazetesi, A Milli Futbol Takımları Teknik Direktörü Fatih Terim'in, kamp yapılan Grand Hotel des Bains'da futbolculara sıkı yasaklar getirdiğini yazdı. Gazete, otelin karşısında bulunan bardaki kadınların cana yakın(!) olduğunu, Terim'in futbolcular kaçamak yapmasın diye otelin kapısına 1'i polis, 8 güvenlik görevlisi koyduğunu öne sürdü.

UTANMAZLAR ORDUSU!

Terim'i diktatör olmakla suçlayan İsviçre basını, ayrıca kalecimiz Volkan'a 'palyaço' benzetmesi yaptı. Ancak asıl dikkat çekici sözler, İsviçre Milli Takımı Teknik Direktörü Köbi Kuhn ve futbolcu Alexander Frei'den geldi. Kuhn ve Frei, İsviçre gazetelerine verdikleri demeçlerde, "Türk Milli Takımı fakir, biz zenginiz" dedi. Futbolu para ile ölçen bu 2 garip zihniyet, kendilerince Ay-yıldızlı ekibimizi küçümsüyor, ama maçın sahada kazanıldığını unutuyordu.

TERİM TEPKİ GÖSTERDİ

Elbette Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de bu yakışıksız benzetmelere söyleyecek sözü vardı. İsviçre gazetelerini okuduktan sonra bu duruma sert tepki gösteren Terim, "Çok karalama yaptılar ama bu kadarı fazla. Çirkin benzetmelerle bizi tahrik etmek istiyorlar. 'İsviçre'de insan hakları var' derler ama yokmuş " dedi. Ay- Yıldızlı oyuncularımız ise, "Öyle çirkin sözlere gerek yoktu" demekle yetindi.