BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'ten sağduyu çağrısı

Şemdinli'de meydana gelen olaylar gözleri Emniyet'e çevirdi. Eminyet bugün yaptığı açıklamada olayların geniş çaplı araştırıldığını ve sabırlı olunması gerektiğini bildirdi.

Abone ol

Şemdinli'de meydana gelen olaylardan sonra gözler Emniyet Genel Müdürlüğü'ne çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan az önce basın mensuplarının karşısına çıkarak, "Olayların araştırıldığını ve sabırlı olması gerektiğini"söyledi. Çalışkan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Polis müdahale etmişti. Olayın akabinde bazı kişiler resmi binalara saldırıya geçmiştir. Savcımız olay yerine gelmiş ve olayla ilgili delillerin üzerinde incleme yapmaya başlamıştır. Savcılık bütün belge ve tanıklıkları tutanağa geçirmiş ve kişilerle ilgili bilgiler toplanmıştır. Gözaltında bulunan bir kişi vardır. İçişleri Bakanlığı bölgeye iki müfettiş göndermiştir. Bu olaylarda bazı provokasyonlar ortaya çıkmaktadır. Halkımızın bu tür olaylara alet olmaması ve biraz sabırlı olmalarını diliyoruz."

DEVLET SEFERBER OLDU

Devletin tüm birimleriyle bu olayı araştırmak üzere yetkili tüm organları görevlendirdiğine dikkat çeken Çalışkan, "Olay en kısa zamanda aydınlığa kavuşturulacaktır" diye konuştu. Çalışkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Hazırlık soruşturması savcı tarafından yapılıyor. Gözaltında bulunan şahıs savcı tarafından daha sonra ilgili mahkemeye gönderilecektir.

Orada birçok iddialar vardır. Bu ididalarla ilgili bütün kurumlar araştırma ve incelemeler yapmaktadır. Biraz sabırlı olup bekleyeyim

POLİS MEMURU NİÇİN ARAMIŞ?

Taş yağmuruna tutulan polis mensuplarının Ağar'ı arayarak yardım istemesinin hatırlatılması üzerine Çalışkan, "O konuda bana intikal etmiş bir bilgi yok. Ben de sizin gibi basından öğrendim. Neden aramış, niçin aramış net bir bilgi yok" diye yanıtladı.

Gözaltı işlemleri savcı talimatında olduğunu belirten Emniyet Sözcüsü, "Bu tür olaylarda biraz sabırlı olalım" şeklindeki sözleri yineledi.