BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den zehir zemberek fırça

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

MHP'nin Meclis'te yapılan 4 eski bakan hakkındaki görüşmeler nedeniyle dün yapılamayan grup toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Devlet Bahçeli alışılmış üslubunun dışına çıktı ve 4 eski bakan için zehir zemberek konuştu:

-"Şu kepazeliğe bakın, Başbakan ve çevresi çalıyorlar çok şükür diyorlar, soyuyorlar 'elhamdülillah' diyorlar, kul hakkını çalıyorlar 'inşallah' diyorlar, devletin kasasını soyuyorlar 'hamdolsun' diyorlar 'kurban olduğum allah verdikçe veriyor' diyorlar. Soruyorum dize günahla sevap, ne zaman yer değiştirdi?" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli dün meclisteki dört eski bakanın görüşmeleri nedeniyle bugüne ertelenen grup toplantısında, milletvekillerine seslendi.

İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satırbaşları:

Geçtiğimiz pazartesi günü AKP'li 4 eski bakanla ilgili soruşturma açılması ve bu görüşmeler nedeniye görüşmelerimizi bugüne erteledik. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Hakkari'de şehit olan askerlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Değerli milletvekilleri bizim milliyetçilik anlayışımıza göre suçun ve suçluların artıyor olması, yoksuzluğun ve yolsuzluğun arttığının bir işareti sayılmalıdır. AKP'nin getirdiği bugünki manzaradan iç huzur ve güvenlikten bahsedilemeyeceği gün gibi ortadadır. Can ve mal güvenliği azalmakta toplumsal güvensizlik AKP iktidarıyla zirveye çıkmıştır. AKP'nin çıkardığı yasalar suçun ve suçlulunun önünü açmıştır.

ÇOCUK CİNAYETLERİ

Masum yavrular canavarların hedefi olmaktadır. Ölüm haberleri hepimizin ortak acısıdır. Vicdan rafa kalkmıştır. Başbakan'ın tutumu misliyle toplumsal zemine yansımaktadır. Toplumsal hayat kahredici bir şiddet diline hapsolmuştur. Stadyumlardan öfke taşmaktadır. Arazi anlaşmazlıkları can almaktadır. Gözünü kan bürümüş yaratıklar etrafta kudurmuş gibi gezmektedir. Buradan herkesi uyarıyorum yönetimdeki garabet Türkiye'yi içten içe etkilemektedir. Önlem alınmazsa felaket kapıdadır. Çocukları katledilen bir ülkenin ekonomik büyümesinden bahsedilemeyecektir. Bugün ağlayan her çocuğun vebali bozguncu iktidarın omuzlarındadır. Çocuklarımız güvencede değilse, azılı bir katil her an minicik umutları söndrüyorsa artık umutlar tükenmiş demektir. Çocuk katliamlarına karşı hükümeti derhal tedbir almaya çağırıyorum. Türkiye'nin manevi havasını temizlemek milli bir sorumluluktur. İnsanlığı yok sayan, hepimizi hüzne boğan olayları kökten çözmek zorundayız. 

Sınırların emniyeti kalmamıştır. İçimizde ve dışımızda merkez kaç güçlerini gayrimeşru oluşumların etkinliği bir hayli artmıştır. Ortadoğu'dan Karadeniz'e kadar uzanan hat boyunca ilkelerle bağdaşmayan ilkeler riskler doğurmaktadır. Bunu bilmek geleceğimiz açısından çok önemlidir. Başbakan ve hükümetinin bu olası tehlikeyi iyi okuması gerekmektedir.

TERÖR SORUNU

PKK meydanı boş bulmuş bombaları sağa sola yerleştirmeye başlamıştır. Kaçırılan askerlerin yapılan pazarlıklarla rehineleri serbest bırakması hükümetle rezil anlaşmaların sonucudur. Başbakan Ankara'da başka telden açmaktadır. Başbakan çözüm sürecinin başarıyla ilerlediğini her zaman dile getirmektedir. Milletimizi enayi yerine koyarak bunu ileri sürmektedir.  Başbakan hala bitmeyen ihanet koşusuna devam etmektedir. Başbakan bulanık suda balık avlamakla meşguldür. Başbakan Erdoğan kendi beslediği kendi büyüttüğü gruplarla ağrılı ve sancılı bir ayrılık sürecinin makus vebaline katlanmaktadır. Başbakan'ın Kürdistan'a yeşil ışık yakması milli güvenlik sorunu değildir. Başbakan'ın terörist gruplara yardım ve yataklık yapması milli güvenlik sorunu değldir. Fakat Başbakan'a göre rüşvet ve yolsuzluk milli güvenlik sorunudur. Bu ülkenin çok büyük bir milli güvenlik sorunu vardır ki o da Başbakan Recep Tayyip Erdoğandır. bu sorunlar giderilmezse milli bayrağımız yerle yeksan olacaktır. 

Bir tek terör kelimesinin geömediği , PKK'nın hiç hatırlanmadırğı milli güvenlik açıklamalarına kim inanacaktır. MGK'ya göre ülkemiz güllük gülistanlıktır. Mili güvenlik Başbakan'ın çakma dombırasına güvenmek değildir. Başbakan, milletimizin değil, El Kaidenin, kaçakçının, hırsızın güvenliğini sağlaya sağlaya bugüne kadar gelmiştir. 

Parti olarak her alanda her seviyede her ölçüde tertemiz bir iradeyi tesis etmek başlıca amaçlarımızdandır. Takdir edersiniz ki dürüst ve ahlaklı olmak hepimizin taşıması gereken nitelikler arasındadır. Yolsuzluk ve rüşvet bir ülkeyi çürüten en tehlikeli hastalıktır. Rüşvet devlet idaresinin ifalidir. Aynı zamanda devletin itibarını üst düzeyde zedeler.

YOLSUZLUK TARTIŞMALARI 

Türkiye 14 gündür rüşveti konuşmaktadır. Türk milleti iktidarı gölgeleyen yolsuzluk tartışmalarına kilitlenmiştir. AKP soygun ve yağma işine soyunanların sığınağı haline gelmiştir. 17-25 aralık vakası hükümette deprem etkisine neden olmuştur. Mahkeme kararları doğrultusunda elde edilen bilgi ve belgeler değersizleştirilmeye çalışılmıştır. Başbakan küçücük aklınca vicdan istismarına girişmiştir. Başbakan Ekonomi eski bakanının hesabını hala verememiştir. İçişleri eski bakanına gerekli hesabı soramamıştır. Akara Bakara karakterli eski AB bakanına 'Bu ne iştir ne yaptın sen?' diyememiş, üstüne sahiplenmiştir. Başbakan yolsuzluğun ustabaşıdır. Başbakan önce oğluyla birlikte villasındaki milyarları eritme telaşını mertçe izah ve itiraf etmelidir. Başbakan önce medyaya koyduğu ambargoyla ALO Fatih'le ilgili günah çıkartmalıdır. İranlı rüşvet telallının bedelini ödemelidir. Bu şarlatanın ismi vergi rekortmenlerinde ilk 100 arasında yer almamaktadır. Başbakan'ın kim olduğunu herkes bütün karanlık yüzlere bakarak anlayacaktır. 

Bu rüşvetçilerin yüce divana gitmesi ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur. Başbakan da yargı huzuruna oğluyla birlikte çıkmalı ve hesap vermelidir. Başbakan temiz çıkarsa kendisine bi iyilik yaparak kendisinden 17-25'i geri alacağız. 

AB eski bakanının konuşmasında aklına ne geliyorsa girip çıkması ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. Şu kepazeliğe bakınız, Başbakan ve çevresi çalıyorlar çok şükür diyorlar, soyuyorlar 'elhamdülillah' diyorlar, kul hakkını çalıyorlar 'inşallah' diyorlar, devletin kasasını soyuyorlar 'hamdolsun' diyorlar 'kurban olduğum allah verdikçe veriyor' diyorlar. Soruyorum dize günahla sevap ne zaman yer değiştirdi? 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Ömer Hayyam'dan bir örnek vermek istiyorum 'İçin temiz olmadıktan sonra hacı hoca olmuşsun kaç para hırka tesbih güzel ama allah kanar mı bunlara?' Şimdi size soruyorum, milleti Allah'la aldatanlardan Cumhurbaşkanı olur mu? Damarlarında rüşvet gezenden Cumhurabaşkan olur mu?

Başbakan Erdoğan sadece uzatmaları oynamaktadır. Sayın Gül'e de Köşk'te son günlerini geçirmek düşmektedir. Medyaya bakarsak Başbakan Cumhurbaşkanı koltuğuna çoktan oturmuştur. Gazeteciyim, yazarım diye böbürlenen kim varsa ekranlarda Cumhurbaşkanlığı müşahitliği yapmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde muhalefetin görevini yapmadığını savunanlar acaba bize neyi ispatlamaya çalışmaktadırlar. 

MHP Cumhurbaşkanlığı görevine layık herkesi kucaklayacak. Kimseyi dışlamayan çok değerli bir ismi inşallah aziz milletimizle buluşturacaktır. En uygun en doğru en akla yakın adayı tespit etmekle uğraşıyoruz. Bu konuda sona geldiğimizi belirtmek istiyorum. Başbakanlık makamıyla Cumhurbaşkanlığı adaylığı ahlaken yürütemeyecektir. Başbakan Erdoğan Çankaya'ya çıkma hevesinden vazgeçmelidir. Başbakan üç dönem kuralına takılan 71 arkadaşını harcamak yerine kendisini bir süre dinlendirmeli ve yolsuzluklar konusunda hakim karşısına geçmelidir. Niçin onları satıyorsun da aniden dümeni Çankaya'ya sürüyorsun. Alemin akıllası, AKP'nin kurnazı sen misin? Başbakan, boşuna heyecanlanmasın çünkü, Cumhurbaşkanı olamayacaktır. Çankaya yolları kendisine tıkalıdır. Cumhurbaşkanı Türk miletinin birliğini temsil etmektedir, her türlü şaibeden uzak olması gerekmektedir. Millete etnik mercekten bakandan Cumhurbaşkanı olur mu? Sayın Başbakan fazla sulanma, fazla havaya girme, hem vallahi hem billahi senden Cumhurbaşkanı olmaz, bu makam sana yakışmaz.