BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  DÜNYA

Clinton skandalındaki kadın ilk kez anlattı

Monica Lewinsky ABD eski Başkanı Clinton ile olan kaçamağı medyaya sızınca yaşadığı bunalımı ilk kez anlattı.

Abone ol

ABD’nin eski başkanlarından Bill Clinton’la yaşadığı ilişkiyle tüm dünyada tanınan Monica Lewinsky, skandalla ilgili sessizliğini 16 sene sonra ilk kez bozdu. Lewinsky Vanity Fair dergisine yazdığı makalede, skandalın ifşa olduğu dönemde intiharın eşiğinden döndüğünü anlattı.

İNTİHAR EDECEKTİM

Lewinsky makaleyi, 18 yaşındaki Tyler Clementi adlı gencin internette yayımlanan bir fotoğrafı yüzünden intihar etmesi sonrası yazmaya karar verdiğini açıklayarak, şu ifadeleri kullandı:

“İnternetin tetiklediği küresel bir aşağılamaya maruz kalan ilk insan belki de benim. Clementi’nin ölümünden ben de annem de çok rahatsız olduk. Annem 1998 yılını yeniden yaşadı; o zamanlarda hiçbir gece yatağımın başından ayrılmazdı çünkü ben de intihara meyilliydim. Kızının maruz kaldığı utanç, aşağılama ve korku, benim de kendimi öldüreceğimden endişelenmesine yol açmıştı.”

Eski ‘Beyaz Saray’ stajyeri, skandalın ardından iş bulmakta zorlandığını, hikayesini başkalarına yardım etmek için anlattığını yazdı. Lewinsky’nin Vanity Fair için kaleme aldığı makale 8 Mayıs’ta internette yayımlanacak dergi 13 Mayıs’ta piyasaya çıkacak.

Monica Lewinsky ve Bill Clinton.png