BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'den çok sert Davutoğlu açıklaması

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında AK Parti olağanüstü kongre kararı ve Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda gündeme dair son dakika açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz Perşembe günü AK Parti MYK'da alınan olağanüstü kongre kararına ve Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık ve Genel Başkanlık görevini bırakmasına değinen Bahçeli, "Başbakan Davutoğlu'nun zarari nedenlerden dolayı başbakanlık ve genel başkanlığı bırakma kararını sistem tartışmalarından bağımsız düşünmek imkansızdır. Birbirimize karşı iyi kötü sözlerimiz, siyasetin doğası gereği olmuştur. Davutoğlu'na kendisine başarı ve mutluluklar diliyorum. Sayın Davutoğlu ve partisinin sorunları ilgi ve merak sahamıza girmemektedir. Partide her belirsizlik, çatlak ülkemizi etkilemektedir ve değerlendirmeye muhtaçtır. " dedi.

İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamasının satırbaşları:

Davutoğlu'nun kenara alınmasında asıl sorumlu kimdir ve bunu niçin gerekli görmüştür? Yüzde 49 oy almış bir partinin genel başkanı yetkilerinin tırpanlanmasına, Cumhurbaşkanıyla görüştükten sonra olağanüstü kurultay kararına nasıl varmıştır? Pelikan dosyası bizim meselemiz değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fikir ayrılıklarının derinine inmek bizim için faydasızdır. Bizim araya girmeye, taraf tutmaya, birini tercih etmeye niyetimiz yoktur. Sandıktan çıkan bir iktidar, kansız ve silahsız tasfiye edilmiştir. AKP siyasi rakibimiz olsa da bir iktidar karışıklığı çok büyük sakıncalar doğuracaktır. 

BAŞBAKANLIĞININ SANAL OLDUĞUNU TEYİT ETMİŞTİR

Davutoğlu'nu çok eleştirdik, demediğimiz kalmadı ama geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. Davutoğlu ilk olarak kendisine oy verenlere büyük bir haksızlık yapmıştır. Vesayet altında olduğunu belgelemiştir. Başbakanlığının sanal olduğunu teyit etmiştir. Cumhurbaşkanı bir plan dahilinde kendi hedefleri doğrultusunda Davutoğlu'nu süresi dinlenmeye almıştır. Bu meseleyi etraflıca konuşmak bizim meselemiz değildir. Bizim için önemli olan Türkiye'nin ne olacağıdır. Müstakbel başbakanın ülkeyi nasıl yöneteceğidir. AKP'nin başına geçecek isimler için bahisler devam etmektedir. Davutoğlu sanki yüksekmiş gibi düşük profilli bir başbakan dedikodularu dillerden düşmemektedir. Lobiler çalışmaktadır. 

MHP EDEPSİZ DEDİKODULARLA YÖNETİLMEZ

Türkiye doğu ve güneydoğuda şiddetli bir mücadelenin içindedir. 'Biz gidersek beyaz Toroslar gelir' diyen Davutoğlu bir çırpıda gitmiştir, sanki Torosların ahı tutmuştur. Erken seçimi konuşanlar istikrarsızlığı ve mahvoluşa hizmet etmektedir. Yeniden sandığı işaret etmek demokrasi cinayetidir. Erken seçim için MHP bekleniyormuş, ağzı olan konuşuyor. MHP edepsiz dedikodularla yönetilemez. Kameralar karşısına geçip, sütünü içmeden yorum yapanların ciddiye alınacak tarafı yoktur. MHP'ye çelme takmak istiyorlar ama kendi kazdıkları kuyuylara kendileri düşüyorlar. Şirret hesapları ayaklarına dolanacaktır. MHP sırtını ona buna değil, Türk milletine dayamıştır. Kim ne layıksa biz onu söyler, onu dile getiririz. Maksadı ne olursa olsun küresel sömürünün önündeki engel milliyetçiliktir. Bir milletin yükselişinin dayanağı milli devletin gücü, sağlamlığıdır.

TAVŞAN ARAYANLARA BOZKURTU HATIRLATIRIZ

Herkesin öncelikle gündemi 22 Mayıs'ta AKP genel başkanı kim olacağına kilitlenmişken, ikinci sırada MHP gelmektedir. Bizim için siyaset kısa metrajlı bir film değildir. Bizim için siyaset egolarımız tatmin aracı değildir. Bizim için siyaset çıkarların galası, yalanların borsası, haram ve hıyanetin geçiti de değildir. Milliyetçi siyasetimizde aşk vardır, sevda vardır, vatan vardır, Türklük vardır. Biz siyasette tavşana kaç tazı tut demeyiz, tavşan arayanlara bozkurtu hatırlatır akıllarını baştan alırız. Biz MHP'yiz. Biz Müslüman Türk milletinin korkusuz yürekleriyiz. 

ANAYASA VE REFERANDUM TÜRKİYE'Yİ DİBE ÇEKECEKTİR

AKP'nin olağanüstü kurultaydan hangi sonuç çıkarsa çıksın buna saygı duymak durumundayız. Fakat düşük profilli bir başbakanla gidilecek bir gelecek yoktur. Terör azmış ve haddi aşmıştır. Bölgesel meseler aşmıştır. Sınırötesi bir harekat iddiları gündeme gelmektedir. Kilis metruk şehre dönmüştür. AB vize muafiyetini sağlamak için terörle mücadele yasasının değişmesini istemektedir. Cumhurbaşkanı, AB'ye 'sen yoluna ben yoluma' ifadesini yerinde kullanmıştır. Milletvekilliği dokunulmazlığı Meclis'e gelecektir. MHP milletinin yanında duracak, milli vicdanın sesi olacaktır. AKP'de tartışmalar kesilmezse, anayasa ve referandum Türkiye'yi dibe çekecektir. Ülkenin durumu daha da kötüleşecek ekonomik, siyasal tablo kötüleşecektir. TBMM'deki bölücüler ayrılıp komşu olmaktan yüzsüzce bahsetmektedir. Biz AKP'deki gelişmeleri takip ediyoruz. MHP terörle mücadelenin asla gevşememesine yürekten inanmaktadır. 

AK PARTİ'YE HUKUKİ DESTEK

MHP'nin hukuki boyutta vereceği destek hükümet mantığı çerçevesinde ele alınmalıdır. MHP, önşart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. MHP, Türkiye'nin tarafında, Türk milletinin safındadır. Türkiye'nin bekası ve geleceği her türlü siyasi angajmanın üzerindedir. AKP'nin kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrarsa, TBMM'de her türlü desteği vermekten çekinmeyiz, bunu da milli görev sayarız. Terörün kökü kazınana, kanlı silah teslim alanana kadar üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yasal ve anayasal çalışmalar kendi mecrasında akacaktır. MHP, devletin ve hükümetin fiilen destekçisi olmuştur. Biz boşa atıp dolu tutma peşinde, yangından parsa tutma peşinde değiliz. Milli muhafet yeri geldiğinde ülkesi için ateşe atılır.