BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  POLİTİKA

Bomba Berat Albayrak kulisi Başbakan olur mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Başbakan olur mu? Yeni kabine için en çok merak edilen soruya yanıt Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinden geldi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, yeni başbakan kulislerini bugünkü köşesine taşıdı. Yazısının 'Barometro notları' bölümünde başbakanlık koltuğunun en güçlü adaylarının durumlarını analiz etti. 

Ahmet Hakan, başbakanlık için adı geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la ilgili de bir kulis aktardı. 

Berat Albayrak'la ilgili kulise 'Ankara'dan aldığım net bilgi şöyle' sözleriyle başlayan Ahmet Hakan şunları yazdı:

"Berat Albayrak, başbakanlığa getirilme ihtimaliyle ilgili olarak şöyle diyormuş: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın zekâsına hakaret olur.”

Yani Berat Albayrak artık denklem dışı."

BAŞBAKANLIK BAROMETRESİ

Ahmet Hakan'ın yazısının devamı şöyle:Ahmet Hakan bugünkü yazısı yeni başbakan kim olur Berat Albayrak bombası

- Mehmet Müezzinoğlu’na gelince... Son günlerde adı pek geçmiyor ama ben bir ihtimal olarak adını bir köşede tutmaya kararlıyım.

- En güçlü üç aday: Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş... Şunu da söyleyebilirim: Bekir Bozdağ ve Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş’tan biraz daha önde.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan “tek bir isme mahkûm değilim” mesajını diri tutmak maksadıyla... Son ana kadar Bekir Bozdağ ile Binali Yıldırım arasında gidip geliyormuş izlenimini verecek gibi.

- Gelelim en önemli soruya:2B”den hangisi olacak? Bekir Bozdağ mı, Binali Yıldırım mı? Kulağıma çalınan bilgilere göre bugün itibarıyla Bekir Bozdağ önde görünüyor.

- Ama son tahlilde benim önerim şu: “Siyasette 12 saat bile çok uzundur” diyenleri dikkate alalım ve ihtiyatı elden bırakmayalım.