BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  GÜNCEL

Dev vurguna 4 ilde operasyon! Çok sayıda gözaltı var

İstanbul merkezli 4 ilde ‘Hayali İhracat’ operasyonu düzenledi. Yapılan operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Zanlıların devleti 110 milyon zarara uğrattıkları iddia ediliyor.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli 4 ilde ‘Hayali İhracat’ operasyonu düzenledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hayali ihracat yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen şüphelilerin yakalanması için yürüttüğü soruşturma kapsamında, 4'ü kadın, 6'sı kamu görevlisi 58 şüpheli hakkında yakalama, İzmir'de 2, İstanbul'da da 10 şirkette arama kararı verdi.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bu doğrultuda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da, eş zamanlı operasyon düzenledi.

35 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı.Gözaltına alınan bazı zanlılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

5 AYRI İHBAR ALININCA...

Bu arada, operasyonel çalışmaların İstanbul mali polisine yapılan 5 ayrı ihbarla başladığı öğrenildi.Sürdürülen teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde Arif Y, Ömer U, Necmi K. ve Serhat Ö. liderliğindeki suç örgütünün, 37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi tekstil ve deri firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi belge düzenleyerek 800 milyon liralık hayali ihracat gerçekleştirdikleri ve devleti 110 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

HAKSIZ PARA ELDE ETTİKLERİ İDDİA EDİLİYOR

Zanlıların ayrıca devletten haksız olarak elde ettikleri paraları turizm bölgelerinde otelcilik, araç kiralama ve inşaat sektörlerinde aklamaya çalıştıkları, şüpheliler arasında iş adamlarının yanı sıra suç örgütüne yardım edip karşılığında rüşvet alan, 3 gümrük ve 3 de maliye çalışanının olduğu ve kamu çalışanlarının aldıkları rüşvetle yakınları üzerine ticari taksi ve gayrimenkuller aldıkları iddia edildi.