BIST 10.342
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.460,96
HABER /  GÜNCEL

Devler liginde dev eşleşmeler

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 kuraları çekildi. Kura çekiminde tanıdık eşmeşmeler göze çarptı.

Abone ol

İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde Şampiyonlar Ligi gruplarında 1. olan takımlarla 2. olan takımlar eşleşti.  

İlk dikkat çeken eşleşme, geçen senenin finalistleri Inter ile Bayern Münih'in birbirine düşmesi oldu. Hatırlanacağı üzere iki takım geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşmış ve Mourinho önderliğindeki Inter, Bayern Münih'i 2-0 yenerek Devler Ligi kupasını müzesine götürmüştü.
 
Bu kuranın ardından da yine çok tanıdık olduğumuz iki eşleşme geldi. Bunlardan ilki Lyon ile Real Madrid oldu. Geçen sezon yine son 16'da eşleşen iki takımdan Lyon turu geçmeyi başaran taraf olmuştu.  İki takım 2006-07 sezonunda ise E Grubu'nda birlikte yer almıştı. Rakibini sahasında yenip deplasmanda berabere kalan Lyon, 14 puanla grubu lider tamamlamış ve Real Madrid ise 11 puanla 2. olup gruptan çıkabilmişti.
 
Ve Arsenal-Barcelona. Geçen sezon çeyrek finalde karşılaşan iki takım İngiltere'de 2-2 berabere kalmış, ama Nou Camp'ta Barcelona unutulmaz bir maçla rakibini 4-1 yenip yarı finale çıkmıştı.
 
İŞTE EŞLEŞMELER:
Roma-Shakhtar
Milan-Tottenham
Valencia-Schalke
Inter-Bayern Münih
Lyon-Real Madrid
Arsenal-Barcelona
Marsilya-Manchester United
Kobenhavn-Chelsa