BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  GÜNCEL

DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan 'siyasi casusluk' suçlamasıyla gözaltına alındı

DEVA Partisi kurucularından emekli binbaşı ve güvenlik uzmanı Metin Gürcan gözaltına alındı. Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'siyasi casusluk' nedeniyel evini polisin bastığını duyurdu.

Abone ol

DEVAPartisi kurucusu ve eski asker Metin Gürcan, 'siyasi casusluk' suçlamasıyla gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyuran Metin Uca, "Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar . Şok oldum. Desteğiniz istiyorum." paylaşımı yaptı.

Sabah saatlerinde Bakırköy'de bulunan adresinde gözaltına alınan Metin Gürcan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. 

Ali Babacan'dan Metin Gürcan açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Metin Gürcan'ın gözaltına alınmasının ardından, "Bugünkü gelişme eğer siyasi bir gelişmeyse, eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa veya hedef ülkenin bu ağır ekonomik kriz gündeminin üzerini örtmekse şunu ifade etmek istiyorum ki bu tür olaylar, bu tür girişimler DEVA kadrolarını asla yıldıramaz" dedi. Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

2020 yılında başlayan soruşturma kapsamında...

"Sabah saatlerinde partimizin kurucularından Metin Gürcan'ın ikametinde Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı üzerine ev araması yapıldı ve kendisi şu anda gözaltında. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2020 yılındaki bir soruşturmasına dayanarak bu işlemin yapıldığı bilgisini aldık. Söz konusu soruşturmayla alakalı bizim hukukçu arkadaşlarımız konuyu çok yakından takip ediyor. Konuyla ilgili dosya ile ilgili daha detaylı bilgilere sahip oldukça kamuoyuna daha detaylı bilgileri vereceğiz. Ama şu anda elimizdeki bilgiler son derece sınırlı."

Metin Gürcan, Emekli Tümgeneral Cihat Yaycı ile 16 Eylül'de yaşadığı polemikle gündeme gelmişti. Yaycı'nın "15 Temmuz'da, Yunanistan Türkiye'nin batısını Megola İdea çerçevesinde FETÖ'cülerle birlikte işgal edecekti." sözlerini eleştiren Gürcan, "Dinledikçe TSK adına kaygılanıyorum! Biz koskoca orduyu kimlere emanet etmişiz? Statü sahibi böyle kişilerden böylesine saçma yorumlar geldikçe, 15 Temmuz’un asıl nedenleri, nasıl olduğu ve sonuçlarına dair rasyonel akıl yürütme zorlaşıyor. Yazık!" diye yazmıştı.

Son paylaşımında 'Erdoğan diktatör değilse...' demişti

Metin Gürcan önceki gün Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral'ın "Bilumum muhalefet; Hepinizin canı cehenneme..!" paylaşımına tepki göstererek şu paylaşımı yapmıştı:  "Bu kafa Venezuela, Türkmenistan, Kuzey Kore. kafası. Türkiye hala bir diktatörlük değilse, bu AKP genel başkanının diktatör olmak istememesinden değil; Türkiye'de her şeye rağmen muhalefetin hala çok güçlü ve çoğulcu olmasından, sivil toplumun demokrasi bilincinin gücündendir."

BAE ile anlaşmayla ilgili paylaşımı 

BAE ile imzalanan anlaşmaya dün değinen Gürcan iktidarın dış mihrakları söylemlerini eleştirdi. Gürcan'ın ifadeleri şöyle: "Geldiler. En Dış Mihraktılar. Şimdi 'Ekonomik Kurtuluş Savaşımızın' sponsoru oldular. Batan geminin kelepir malları için 10 milyar $ ateşleyecekler(miş). Bakalım ne kadarını ateşleyecekler? Neleri aldılar? Hangi imtiyazlarla aldılar? Neler ileride UA tahkime gidecek? Göreceğiz."