BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Destici'den darbe meraklılarına uyarı

BBP lideri Mustafa Destici, sanıklar hakkında cezaların açıklandığı Ergenekon davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , açıklanan " Ergenekon Davası" kararlarına ilişkin, "Bunun herkese ders olması ve bundan sonra herkesin millet iradesine saygı duyması lazım" dedi.

Berlin ’deki Alperenler Ocağı’nı ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, milletin iradesine ipotek koymak, sandık dışında oluşumlar kurmak isteyenlerin, hukuk karşısında hesaba çekileceklerini bilmeleri gerektiğini belirtti.

Demokrasi dışı yollara tevessül edilmesini, halkın seçmiş olduğu iktidarların askeri darbelerle değiştirilmesini kabul etmediklerini ve reddettiklerini vurgulayan Destici, şöyle konuştu:

"Bu davada nihai kararı Yargıtay verecek. Burada belli bir kesim özellikle bir husumetle hareket edildiğini, cezaların ağır ve haksız yere verildiği propagandasını yaparak kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Bir kere 'adalet sistemimiz tam bağımsız mıdır?' derseniz bunun sorgulanması gerekir. Türkiye’de yargı sisteminin tam bağımsız ve tarafsız hale getirilmesi lazım. Cumhuriyet'ten bu yana yargıya şüphe ile bakılmıştır. Yargı o dönemin kontrolünde gibi görülmüştür. Bu haklıdır, haksızdır ayrı, keşke böyle bir intiba verilmemiş olsa. Tam demokratikleşemediğimiz için bu problemleri yaşıyoruz. 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' dendiği bir yargı sistemine kavuşması gerekiyor. 'Hiçbir şey yokmuş da hakimler savcılar bir takım suçlar isnat edip ceza vermişler' gibi söylem bu da kabul edilebilir bir şey değil."

Hangi derin yapıların hangi tezgahlarıyla karşı karşıya kalındığının, hangi devlet adamlarının hayatını kaybettiklerini, PKK ile işbirliği yapıldığının bugün görüldüğünü söyleyen Destici, "hiçbir şey yokken mahkemeler ceza verdi" diyemeyeceklerini belirtti.

ÖRNEK OLSUN!

Destici, "Önemli olan mevcut yasalara hukuk düzenine herkesin uygun hareket etmesidir. Milleti isyana teşvik etmek, milleti kamplaştırmak, ülkemizi daha kaos ortamına sürükler. Sokaklar terör ve şiddete meyleder. Geçmişte başörtüsü zulmü yaşandı, belli görüşlü insanlar fişlendi, o zaman nasıl o insanlardan hukuka uymaları istendi, onlar hukuka uydu, teröre ve şiddete başvurmadan haklarını aradılar" diye konuştu.

Hak aramak isteyenlerin haklarını aramaya devam etmeleri ancak bunu yaparken de hukuk ve demokrasi dışına çıkmamaları gerektiğini vurgulayan Destici, dava sonuçlarının herkese örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Destici, bundan sonran hiçbir suçun cezasız kalamayacağının bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Hak ararken demokrasi dışında başka yollara sapanları kabul edemeyeceklerini dile getiren Destici, şunları söyledi: ’

" Genelkurmay Başkanlığı yapmış birisinin böyle ağır cezalarla karşılaşmasına insani açıdan üzüldüm. Bunların yaşanmasını hiçbirimiz istemezdik ama herkes bundan sonra hukuk ve demokrasi içinde kalacak, mücadelesini ona göre yapacak. Bundan önce süreçler yapanın yanına kar kaldı. 12 Eylül’de 100 binlerce insanı tutukladılar haksız yere idamlar oldu, işkence oldu ama bunlardan hesap sorulamadı. 28 Şubat'ta 100 binlerce insan fişlendi, hangi hakla? Sırf dini hassasiyetten, inancından dolayı, Kur'an öğrenmiş diye, gümüş yüzük takıyor, imam hatipli diye, annesi-babası sakallı örtülü diye. Bunu hangi anlayışa sığdıracağız. Hiç kimsenin yaptığının yanına kar kalmaması lazım. Sivil anayasaya geçip kimsenin buna cesaret edememesi lazım."