BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  POLİTİKA

Gürsel Tekin'den bomba Ergenekon iddiası!

Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasında cezalar belli oldu. Mahkeme 21 kişi hakkında beraat kararı verdi, diğer sanıklara ceza yağdı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER.COM-ANKARA

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a müebbet, CHP'li vekillerden Haberal'a 12 yıl 6 ay, Balbay'a 34 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kararı İnternethaber'e yorumladı. Verilen cezaların huki değil siyasi olduğunu söyleyen Tekin, şu açıklamayı yaptı:

HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARAR

"Baştan itibaren malesef Türkiye'de bir çok kararda olduğu gibi bu kararın da adil bir yargılama kararı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü, bağımsız yargı sistemi işlemiyor. Özel Yetkili Mahkemelerin almış olduğu kararlar ve yüzbinlerce dosyanın olması, insanların uzun süre tutuklu kalmaları, bütün bunlar tartışma konusu. 

"Bu cezalar çok da sürpriz olmadı. Dünden itibaren AKP'nin Silivri'ye uygulamış olduğu sıkıyönetim aynı zamanda bu karar için beklenti oluşmasına neden oldu. Bu da şunu gösteriyor, bir gün önce çıkacak bu kararı biliyorsanız, bu kararın hukuki değil siyasi olduğu çok net şekilde ortadadır. Yargı kararlarının çok gizli olması gerekiyor. Neden şimdiye kadar Silivri'de sıkıyönetim ilan etmezken bugün sıkıyöçnetim ilan ediliyor, demek ki çıkacak kararlar biliniyor."

BU KARAR YARGITAYDAN DÖNER DİYE UMUT EDİYORUM

"Bu karar bağımsız yargı tarafından verilmiş olsaydı, yargıya saygılı biri olarak bunu elbette anlayışla karşılayabilirdim. Ama bu karar siyasi bir karar. Örneğin, çok sayıda gazetecinin, bilim adamlarının almış olduğu cezalar çok ciddi tartışma konusu. Elinde silah olmayan, tek silahı kalem olan insanların bu kadar cezayı neye göre aldığını doğrusu bilemiyorum. Yalçın Küçük neye göre 86 yıl aldı ben çok merak ediyorum. Bunların gerekçeli kararlarını çok merak ediyorum. Bu kararlar, uluslararası hukuktan ve yargıtaydan döner diye umut ediyorum."