BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Dersimiz Atatürk' geride kaldı

Son dönemde çekilen üç farklı Atatürk filminden sonuncusu olan 'Dersimiz Atatürk' gişede aradığını bulamadı. Sinema sitelerine yorum yapanlar, filmi kıyasıya eleştirdi!

Abone ol

Senaryosunu Turgut Özakman'ın kaleme aldığı 'Dersimiz Atatürk' adlı sinema filmi Can Dündar'ın 'Mustafa' ve Zülfü Livaneli'nin 'Veda' filmlerinin gerisinde kalarak üç günde sadece 93 bin 798 kişi tarafından izlendi.

İzleyici, şu ana kadar vizyona giren üç Atatürk filmini değerlendirirken 'Dersimiz Atatürk' filminde Mustafa Kemal'i canlandıran Halit Ergenç'in makyajını başarısız buldu. www.sinemalar.com sitesinde yorum yapan izleyiciler "Kulakları ve burnu uzun olmuş. Makyajlar fenaydı" fikrinde birleşti. İzleyicilerin çoğu, filmin çocuklara yönelik olduğu için erişkin izleyicinin ilgisini çekmeyeceğini savundu.

VEDA FİLMİ BEĞENİLDİ
Bu değerlendirmeler arasında Zülfü Livaneli'nin 'Veda'sı övgü aldı. Sinan Tuzcu, Ezgi Mola, Serhat Kılıç ve Özge Özpirinçci'nin rol aldığı 'Veda' filmi ilk üç günde 206 bin 267 gişe yaparken: Can Dündar'ın 'Mustafa' adlı filmi de 241 bin 185 kişi tarafından izlenmişti. 'Mustafa' toplamda 1 milyon 101 kişiye ulaşmıştı.