BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.465,65
HABER /  DÜNYA

11 yıl böyle yaşanır mı?

Bundan yaklaşık 11 yıl önce evlerinde bir dinleme cihazı bulan aile bugüne kadar bakın nasıl yaşadı...

Abone ol

Mısır’da bir ailenin, yaklaşık 11 yıl önce evlerinde bir dinleme cihazı bulunmasından beri ev içinde sadece kağıt ve kalem yardımıyla iletişim kurduğu ortaya çıktı.

Rus Ria Novosti ajansının Mısır basınına dayandırdığı habere göre, adının Muhammed olduğu belirtilen ve Kahire yakınlarında yaşayan bir kişi yaklaşık 11 yıl önce evinin içinde bir dinleme cihazı buldu.

Polis tarafından yapılan araştırmada, cihazın Muhammed’in eski eşi tarafından yerleştirildiği düşünüldü. İlk eşinden sonra yeniden evlenen ve bir kız çocuğu dünyaya gelen Muhammed’in ailesinin hayatı, bu olaydan kısa bir süre sonra bulunan ikinci dinleme cihazından sonra tamamen değişti.

İkinci cihazdan sonra da evde sürekli dinleme cihazları ortaya çıktı.

Aile bu olaydan sonra ev içinde kağıt-kalem yardımıyla iletişim kurmaya ve birbirlerinden isteklerini küçük kağıtlara yazdıkları notlarla anlatmaya başladı.

Bu garip haberleşme yöntemiyle büyüyen evin küçük kızı da “zorunluluklar” nedeniyle henüz dört yaşındayken okuma-yazmayı öğrendi.

11 yıl boyunca her fırsatta bulunan dinleme cihazlarının yarattığı kabus, eski eşin geçtiğimiz aylarda ölmesiyle son buldu. İddiaya göre, son birkaç aydır Muhammed’in evinden yeni bir dinleme cihazı çıkmaması üzerine aile “normal” iletişim düzenine geçme kararı aldı.