BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,12
ALTIN 2.466,92
HABER /  GÜNCEL

Mahkeme Arslan'ın ağzını kapadı

Alparslan Arslan'ın akıl sağlığı bozuluyor! Arslan bugün mahkemede yine küfür edince yeni bir yöntem uygulandı.

Abone ol

Birinci Ergenekon davasının139. duruşması sona erdi. Duruşma salonunda küfür edip taşkınlık yapan Danıştay saldırısı sanığı Alpaslan Arslan'ın ağzı bez maskeyle kapatıldı.

Silivri'deki duruşma salonunda, hakkındaki iddialar karşısında sık sık bağırarak küfürler eden Arslan'ı mahkeme salonunda tutmak için yeni bir yöntem uygulandı. Danıştay saldırısının tetikçisi olarak yargılanan Arslan, çapraz sorgusunda kendisini yalancılıkla suçlayan Süleyman Esen'e bağırınca Esen'in savunması da zaman zaman kesintiye uğradı. Küfürlerine devam eden Arslan'ı dışarı çıkarmaları için Mahkeme Başkanı Köksal Şengün jandarmalara talimat verdi. Ancak emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün avukatı ve kızı olan Zeynep Küçük, Arslan'ın salondan çıkarılmasına itiraz etti. Avukat Küçük, tutuksuz sanık Süleyman Esen'in çapraz sorgusu yapılırken Alparslan Arslan'ın da duruşma salonunda bulunmasını istedi. Mahkeme Başkanı Şengün de "İsteğinizi şimdi yerine getiremeyiz. En azından sakinleşsin. Daha sonra tekrar içeri alırız" dedi.

ALPARSLAN ARSLAN'A MASKE

Öğleden sonraki oturumda tekrar duruşma salonuna alınan Arslan'ın, bu sefer ağzına bez maske takılarak getirilmesi dikkat çekti. Ağzındaki bez maskeyle rahat konuşamayan Arslan, jandarmanın anında ağzını eliyle kapatmasıyla tamamen engellenmiş oldu.Bir ara konuşmak isteyen Arslan'a Mahkeme Başkanı Şengün söz verince jandarma görevlileri ağzındaki maskeyi açtı. Arslan, ”Benim cezamı verin. Hastayım. Duruşmalara gelmek istemiyorum” dedi. Bu sözler üzerine Başkan Şengün ise "Senin konuşmalarına ihtiyacımız var diye konuştu. Arslan ise, “Benim hakkım herkese helal olsun. Koğuşumda yatmaya ihtiyacım var" dedi.Süleyman Esen'in çapraz sorgusuna ara veren Mahkeme Başkanı Şengün 25 Mart Perşembe saat 09.00'a erteledi.