BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bağış Lüksemburg'da

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lüksemburg'da temaslarda bulundu.

Abone ol

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker tarafından kabul edilen Bağış, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jean Asselborn ile de bir araya geldi.

Bağış, görüşmenin ardından Asselborn ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Lüksemburg'un Türkiye'nin AB üyelik sürecinde çok önemli bir ülke olduğunu, 3 Ekim 2005 tarihinde katılım müzakerelerinin burada başlatıldığını hatırlatarak, Türkiye'ye verdiği destek için Asselborn'a teşekkür etti.

Asselborn da, Türkiye ile müzakerelerin, tam üyelik hedefiyle ve tüm üye ülkelerin imzasıyla başladığını, Lüksemburg'un bu sürece bağlı kalacağını belirtti.

Lüksemburg Parlamentosu Başkanı Laurent Mosar'la da görüşen Bağış, parlamentonun dış ve Avrupa işleri, savunma işbirliği ve göç komisyonu üyeleriyle de bir araya geldi.

ENSTİTÜDE KONFERANS

Başmüzakereci Bağış, Pierre Werner Enstitüsü;nde, Türkiye'nin AB üyelik müzakereleriyle ilgili bir de konferans verdi. Bağış, bu sırada bir katılımcının, Türkiye'nin üyeliğinin bazı Avrupalılar'da endişe yarattığını belirtmesi üzerine "Türkiye büyük diye korkmanın faydası yok, bu korkudan kurtulmanız gerekiyor" dedi.

Konferansın ardından Dışişleri Bakanı Asselborn tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılan Bağış, gece Brüksel'e hareket edecek.