BIST 9.814
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.457,77
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershanelere farklı alternatifler geliyor

Dershane temsilcileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Notlarımızı aldık, bundan sonra süreç başarıyla sonuçlanacaktır" diye konuştu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershane temsilcileri ile bir araya gelerek dershane tartışmalarına son noktayı koydu. Bakan Avcı, görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek "Notlarımızı aldık, bundan sonra süreç başarıyla sonuçlanacaktır" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın başkanlığındaki toplantıya Müsteşar Yusuf Tekin ve 7 dershane temsilcisi katıldı.

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Avcı, görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek "Açık Lise ya da Akademik Lise'nin nasıl olabileceği konusunda görüşlerini aldık. Bundan sonraki aşamada da kamuoyuyla görüşlerini paylaşacaklardır. Biz notlarımızı aldık, bundan sonra süreç başarıyla sonuçlanacaktır.


DERSHANELERE FARKLI ALTERNATİFLER 

Bugünkü görüşmemizin ana çerçevesi dershane sektöründe çalışanlar nasıl etkilenir bunu konuştuk. Bunun bir kapatma değil, dönüşme süreci olduğu konusunda da anlayış birliğimiz var.

Mevcut kriterlerle özel okula dönüşeceklerde bir sorun görünmüyor. Arkadaşların Akademik Lise olarak adlandırdığı liseye geçiş konusunda bir anlayış birliğimiz var. Kimin, hangi koşullarda bu liselerden hizmet alacağı konusunda önerilerini aldık.

Özel etüt merkezlerine devam edecek öğrencilerden ücret alınmaz. Oradan hizmet alacaklar için, dezavantajlı gruplara destekler sağlayabiliriz. Bu seçeneklerin hiçbiri bana uymuyor diyenlere de oraların da Halk Eğitim Merkezi olarak değerlendirebiliriz. İyi niyetli dershaneler için farklı alternatifler sunduk" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bugün parti grubunun kapalı bölümünde, AK Parti'li milletvekillerine üzerinde çalışılan taslakla ilgili bilgi verecek.