BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  DÜNYA

Başbakan’ın 61 hesabını ti’ye aldı

MHP Genel Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı 61 hesabını mizahi bir dille eleştirdi.<br/>MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni...

Abone ol

MHP Genel Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı 61 hesabını mizahi bir dille eleştirdi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları hakkında AK Parti’yi ve açıklamalarda bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı eleştirdi. Bahçeli, “MHP son güne kadar yeni anayasanın yazılacağına inanmaktadır. Şu ana kadar uzlaşma komisyonunda hiçbir parti çekilme iradesi göstermemiştir. Sadece AKP yan çizmektedir. Erdoğan anayasa uzlaşma komisyonunun çökmesi için elinden geleni yapmıştır. Yeni anayasa sürecindeki en ciddi bariyer Başbakan’dır” diye konuştu. Bahçeli Haşim Kılıç’la ilgili ise, “Sayın Mahkeme Başkanı neyi ima etmeye çalışmaktadır. Gelin kimdir, damat kimdir?" ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi Başkanı emekliliğinden sonraki yerini şimdiden hazırlamaktadır. Mahkeme başkanı kaş yapayım derken, göz çıkarmıştır” dedi.
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı 61 hesabını da mizahi bir dille eleştirdi. MHP lideri, “Değişik zamanlarda bizim 40 hesabımızla alay eden Başbakan, bunu da taklit etmek istemiş, zorlaya zorlaya yaşından dolayı 61’e tutunmuştur. Başbakan’ı bu matematik dehasından dolayı tebrik ediyorum ve daha fazlasını bekliyorum. Trabzon’da 61’i uman Başbakan, Adana’dan, Konya’dan ne beklemektedir ? Oraların plakası nedir acaba? Bizim 40 hesabımızı 61’le bozan Başbakan bundan sonra nasıl dolaşacaktır” ifadelerini kullandı.
(İHA)