BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  GÜNCEL

Derin Devlet için 'derin' gezi

İngilizler, Türkiye'ye derin devleti de tanıtan tur düzenledi. Tura, Taraf Gazetesi'nde 'Ergenekon' konulu brifing de dahil...

Abone ol

İngiltere merkezli seyahat acentesi Political Tours şirketi, Türkiye'ye yönelik "Erdoğan ve Anadolu Kaplanları Turu" isimli bir tur organizasyonu hazırladı. Turun bir özelliği de Taraf gazetesinin ziyaret edilmesi olacak.

DEĞİŞEN TÜRKİYE'Yİ 4 BİN DOLARA TANIYIN

DERİN GEZİNİN DERİN PROGRAMI
Habertürk'ün manşetinden verdiği Derin Turizm haberine göre gezinin programı da şöyle olacak:
1. Gün: İstanbul'a geliş ve bilgilendirme
2. Gün: Tarihi ve turistik mekânları ziyaret.
3. Gün: Suriyeli aktivistlerle buluşma.
4. Gün: Taraf gazetesine gezi, Jenkins'ten Ergenekon brifingi ve Tekbir Giyim'i ziyaret.
5. Gün: Meclis ve Anıtkabir'i ziyaret.
6. Gün: Kürt ve Alevi temsilcileriyle buluşma.
7. Gün: Antep'e gidiş ve işçilerle cuma namazına katılma.
8. Gün: Baklava yapımını.

Her ne kadar haberde "'Derin Devlet, AKP'den kim korkar?' başlığı altında Taraf Gazetesi'ni gezerek Gareth Jenkins adındaki uzmandan Ergenekon davası hakkında brifing alacaklar" deniliyorsa da Jenkins'in brifingi Taraf gazetesinde olmayacak.

Turu düzenleyen şirketin internet sitesinde yer alan programa göre etkinliğin 4. günü önce Taraf ziyareti, ardından da öğlen yemeğinde Gareth Jenkins'in brifingi var. 

Brifingi verecek olan Jenkins, hazırladığı Ergenekon Raporu ile hükümeti muhaliflerine gözdağı vermek ile itham etmiş ve Taraf yayın koordinatörü Yıldıray Oğur'un bir yazı dizisi ile sert tepki vermesine neden olmuştu.

Habertürk'ün bugün manşetinden verdiği Ünsal Ereke imzalı haberde tur şirketinin 'Değişen Türkiye'yi keşfedin' sloganı kullandığı ve İstanbul, Ankara ve Gaziantep illerinde politikayla ilgilenenlere yönelik 12 ile 20 Kasım arasında yapılacak turun kişi başı fiyatı 2 bin 500 sterlin (4 bin dolar) olarak belirlendiği ileri sürüldü.

Tura katılanlar Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ederlerken, bunun yanı sıra tam yerinde politik brifingler de verecek.

TÜRKİYE'YE GELİP SURİYELİLER İLE TANIŞACAKLAR

Tanıtımda, "Türkiye yükselen bir grafik çiziyor. İslami bir lider ile yönetilen ve gelişmekte olan bir ülke olarak Akdeniz ülkeleri içerisinde başı çekiyor" denildi. Bunun yanı sıra "Başbakan Erdoğan'ın, bazıları aşırı İslami yanını sakladığını düşünse de gelecek planlarını inceliyoruz. Ayrıca komşu ülke Suriye ile olan bağlantılarına bakacağız" ifadesi de dikkat çekti.

Turda akademik çevreler, gazeteciler, politikacılar, protestocular ve normal insanların bilgilendirmeleri bulunacak.

BAKLAVA YAPMAYI DA ÖĞRENECEKLER

Turda Ergenekon davası da var, Kürt ve Alevi sorunu hakkında bilgi almak da Ankara'nın ardından Gaziantep'e gidilecek ve buradaki fabrikalar ve üretim tesisleri gezilecek.

Bunun yanı sıra cuma gününe gelmesi nedeniyle bir çimento tesisi ziyaretinin ardından fabrika işçileriyle cuma namazına da gidilecek. Daha sonra ise imam Çağdaş'ta baklava yapımını öğrenecekler.

AKTAR, ALPAY VE AKYOL ANLATACAK

Akşam yemekleri ise çeşitli isimlerin katılacağı toplantılar şeklinde yapılacak. Bir akşam eski Avrupa Parlamentosu üyesi Joost Lagendik ile Cengiz Aktar katılımcılara 'AKP'nin yükselişi ve gelişen güç Türkiye' konulu brifing verirken, başka bir akşam ise Şahin Alpay ile Mustafa Akyol'dan 'Türkiye'de Demokrasi ve İslam' konulu tartışmaya katılacaklar.

TARAF GAZETESİNDE BRİFİNG

Tura katılanlar 'Derin Devlet, AKP'den kim korkar?' başlığı altında Taraf Gazetesi'ni gezerek Gareth Jenkins adındaki uzmandan Ergenekon davası hakkında brifing alacaklar ve asker-sivil ilişkilerini inceleyecekler.