BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  SPOR  /  TRABZONSPOR

Derbinin olay hakemi Ümit Öztürk kızağa çekiliyor

MHK, Galatasaray-Trabzonspor maçında özellikle Ekuban'ın penaltı pozisyonunda Ümit Öztürk'ü hatalı bularak dinlendirme kararı aldı. MHK, Ümit Öztürk'e 1 aya yakın maç vermeyecek.

Abone ol

Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 yendi; lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Sarı Kırmızılılar'da ilk olarak sahneye Diagne çıktı. Senegalli, 21. dakikada penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi. Hugo Rodallega, 30. dakikada Trabzonspor'u umutlandırsa da, ilk yarının son dakikasında sahneye çıkan Belhanda, Galatasaray'ın, soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı. Maçta son sözü yine Belhanda söyledi ve Faslı yıldız, 51. dakikadaki golüyle skoru ilan etti. Maçta en çok konuşulan isimlerden biri de saha içindeki kararlarıyla hakem Ümit Öztürk oldu.

Sporx'te yer alan habere göre MHK, derbi karşılaşmasında özellikle Ekuban'ın penaltı pozisyonunda Ümit Öztürk'ü hatalı bularak dinlendirme kararı aldı. Öztürk'e 1 aya yakın maç verilmeyecek.

Karşılaşmadan sonra maçın gözlemcisinin raporunu inceleyen ve maç analizini yapan MHK heyetinin, hakem Ümit Öztürk'le de görüşerek değerlendirmesini aldığı ve hatalı bulunduğunu sözlü olarak iletildiği belirtildi.

GALATASARAY'IN KAZANDIĞI PENALTI
MHK yetkililerinin, Galatasaray lehine verilen penaltı pozisyonunun ise hem VAR, hem de hakem tarafından penaltı olarak değerlendirilmesi nedeniyle VAR odasının hakemi kenara çağırmadığını, kaleci Arda'nın sağ ayağı ile rakip oyuncunun sol ayağına darbesinin olduğunu, bunun VAR kamerasından net olarak belli olduğunu ifade etti.

DİAGNE'NİN POZİSYONU
Diagne'nin arkadan Rodallega'ya yaptığı müdahaleye sarı kart verilmemesi konusunda Öztürk'ün, maçın ilk yarısında benzer pozisyonda Trabzonsporlu bir futbolcuya da kart göstermemesine dikkat çekti.

Öte yandan Ümit Öztürk'ün tartışma yaratan kararlarıyla ilgili düşünceleri ortaya çıktı.

Marcao - Ekuban'ın pozisyonu; "Yapılan temas penaltı için yeterli değil."
Nagatomo ile ilgili; "Stat çok gürültülüydü duymadım."
Diagne'ye ikinci sarı kart ile ilgili; "Benzer pozisyonda Trabzonsporlu futbolcuya da kart göstermedim."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: O penaltı verilmez mi?
Foto Galeri MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: O penaltı verilmez mi? Galeriye Gözat