BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  SPOR

Derbinin favorisi biziz

Beşiktaş'ın deneyimli yıldızı Yusuf Şimşek, Fenerbahçe derbisinde kendi takımını favori gördüğünü söyledi.

Abone ol

Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, tecrübeli futbolcu Yusuf Şimşek ve takımın genç kalecisi Hakan Arıkan, 21 Kasım'da oynanacak Fenerbahçe derbisi için iddialı açıklamalar yaptı.

İbrahim Üzülmez, derbide galip geleceklerine inandığını söylerken "bizim bu üç puana Fenerbahçe'den daha çok ihtiyacımız var" dedi.

"Derbi karşılaşmasını yanı sıra rakibinizi puan olarak yakalamak için önemli bir fırsat olacaktır" diyen Beşiktaş kaptanı şöyle devam etti:

"Derbi karşılaşmalarını sonucunu önceden kestirmek çok güç olur. Fenerbahçe de şu anda iyi durumda ama bizim daha çok ihtiyacımız var kazanmaya. Tüm takım bunun bilincinde. Son yıllarda Fenerbahçe'yi kendi sahamızda yenemediğimizi düşünürsek, maçın öneminin ve anlamının daha fazla olacağını düşünüyorum. Saha ve seyirci avantajımızı değerlendirip bu maçtan üç puan ile ayrılacağız.

"Son maçlarda stres yaptık"

Üzülmez, Beşiktaş'ın son yıllarda İnönü'de Fenerbahçe'ye üstünlük kuramamasını ise şöyle açıkladı:

"Son yıllarda Fenerbahçe ile evimizde oynadığımız maçlar şampiyonluk düğümünü çözecek karşılaşmalar oluyordu. Bu durumun getirdiği stres bizi bazı hatalara yönlendirmiş olabilir. Ancak bu maçın öyle olmayacağını düşünüyorum. Çünkü bütün arkadaşlarım da o isteği o hırsı görüyorum. Geçmişteki hataları tekrarlamazsak kazanacağımıza inanıyorum."

İbrahim Üzülmez, bir Beşiktaşlı futbolcunun teknik direktör Mustafa Denizli aleyhine yaptığı iddia edilen açıklamalar ile ilgili şunları söyledi:

"Takım içindeki bir arkadaşımızın gol yollarında sıkıntı çekiyoruz veya gol çalışması yapmıyoruz şeklinde açıklama yaptığı iddia edildi. Ben böyle bir açıklamanın yapıldığını kesinlikle düşünmüyorum. Böyle düşünen bir arkadaşımız varsa aramızda kesinlikle ayrılması gerekiyor. Bunlar çok yanlış açıklamalar.

"Bu takım geçen sene de aynı çalışmaları yapıyordu ve iki kupa aldık. Bu dönemde birinin çıkıp böyle açıklamalar yapması yakışık almadı. Hocamız ile hiç bir sorunumuz yok ve gayet iyi çalışıyoruz. Eğer böyle bir açıklama yapan varsa ve bu isim takım içinden bir arkadaşımız ise kendisini açıklaması gerekir".

Yusuf: "Derbide favori olmaz ama..."

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Yusuf Şimşek ise Fenerbahçe derbisi ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu maçların favorisi olmaz ama biz kendimizi favori olarak görüyoruz. Hem fizik hem de beyin olarak iyi bir hazırlık süreci içindeyiz. Seyirci desteğini de arkamıza alarak aslan gibi savaşıp bu maçtan üç puan almak istiyoruz."

Yusuf, Beşiktaş'ın son haftalarında seri galibiyetler almasına rağmen özellikle hücum hattının eleştirilmesi konusunda, "biz her maç yeteri kadar pozisyona girebiliyoruz. Tek eksik bunları değerlendirememek oluyor. Her maç üç dört gol atabilecekken az gollü galibiyetler alıyoruz" dedi.