BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  GÜNCEL

Derbi klibi G.Saray'ı çileden çıkaracak

Fenerbahçe, yarın Galatasaray ile yapacağı derbi maçta, ezeli rakibini Kadıköy'den puansız göndermeyi hedefliyor.

Abone ol
DERBİ ÖNCESİ ÖYLE BİR
YERDE YEMEK
YEDİLER Kİ...
Fenerbahçeli futbolcular, teknik heyet
ve yöneticiler
yarınki Galatasaray derbisi
öncesinde öyle bir yerde
ziyafet çektiler ki...
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe mi Galatasaray mı? Kamuoyu nefesini tuttu, Kadıköy'de yarın oynanacak müthiş düelloya kilitlendi. Sarı lacivertliler 9 puanlık farkı 6'ya, sarı kırmızılılar ise farkı daha fazla açma peşinde.

FENERBAHÇELİ KADINLAR İZDİHAM YARATTI... TIKLAYIN

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Galatasaray 369. kez karşı karşıya gelecek.

KIZDIRAN KLİP

17 Mart cumartesi günü Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçeli taraftarlar yine geleneği bozmadı... Hesap zamanı başlıklı video Galatasaray taraftarını çok kızdıracak...

KARABORSADAN DERBİ BİLETİ ALANLAR YANDI... TIKLAYIN

AYSAL'A ATEŞLİ GÖNDERME

Şike sürecinin başında G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ın "Bu ateş üfleyerek sönmez" sözüne gönderme yapılan klipte, "Bu ateşin sönmeyeceği günler geliyor. Korkunun hiç bir zaman ecele faydası olmadı. Son 10 senede olduğu gibi" ifadeleri yer alıyor.

 

 

FENERBAHÇE'DE SAKAT YOK

Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisi öncesi, bir süredir takımdan ayrı olan Sezer Öztürk dışında sakat futbolcu bulunmuyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafif sorunu olan Yobo'nun da takımla çalışmalara başlamasıyla, ezeli rakipleri önünde ideal 11'ini sahaya sürebilecek.

Yıldırım mektup
Sarı lacivertli yöneticiler bugün düzenleyeceği yemekte Aykut Kocaman ve öğrencileriyle bir araya gelecek ve beraber galibiyet yemini edecek. Yemekte Aziz Yıldırım'ın yazdığı mektup okunacak. Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım'a ilettiği mektubunda 3 Temmuz'dan beri birlik ve beraberliklerini hiç bozmayan Aykut Kocaman ve futbolculara öncelikle teşekkür edeceği ve Galatasaray'ı devirerek, Play-Off'ta da şampiyonluğu kucaklayacaklarına olan inancının tam olduğu iletecek.

CANER ERKİN CEZALI

Ligin 28. haftasındaki Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç ceza alan Caner, Galatasaray derbisinde de kadroda yer almayarak cezasını tamamlayacak. Ligde 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam, derbide forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda 32. haftadaki Bursaspor maçında cezalı duruma düşecek.

FENERBAHÇE MUHTEMEL 11'İ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman'ın, derbide Galatasaray karşısında sahaya sürmesi beklenen olası 11 şöyle: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu, Stoch, Alex, Sow.

EMRE'NİN İLGİNÇ İSTATİSTİĞİ

Ligdeki 100. maçına 2000-2001 sezonunda Galatasaray formasıyla çıkan sarı-lacivertli futbolcu, 200. maçını ise Fenerbahçe formasıyla oynayacak.

ŞEYTANIN BACAĞINI KIRMAK İSTİYORLAR

Fenerbahçe deplasmanında son yıllarda istediği sonuçları bir türlü alamayan ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihinde elde eden sarı-kırmızılılar, 12 yılı aşkın bir sürenin ardından şeytanın bacağını kırmayı planlıyor.

SARI KART SINIRINDA 4 İSİM

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray takımından 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Son oynanan Gençlerbirliği maçında forma giymelerine karşın kart görmeden mücadeleyi tamamlayan Fernando Muslera, Tomas Ujfalusi, Semih Kaya ve Necati Ateş, Fenerbahçe maçında kart görmeleri halinde sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor'la oynayacağı karşılaşmada takımdaki yerlerini alamayacak. Galatasaray'da derbi maç öncesi sakat futbolcu ise bulunmuyor.

TARAFTAR FLORYA'DAN UĞURLAYACAK

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izleyemeyecek olan sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde uğurlayacak. Sarı-kırmızılı taraftar grubu UltrAslan'ın düzenleyeceği organizasyonda, yarın saat 15.30'da Florya Metin Oktay Tesisleri önünde toplanarak takıma destek verecek olan taraftarlar, takımlarını uğurladıktan sonra dağılacaklar ve konvoy yapmayacaklar.

GALATASARAY'IN MUHTEMEL 11'İ

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısına, Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Kadir Balta, Engin Baytar, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak, Necati Ateş ve Elmander muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

HOCALAR NASIL BİR TAKTİK İZLEYECEK? EN DEĞERLİ FUTBOLCU HANGİSİ? MAÇIN HAKEMİ KİM? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

GALİBİYET TAKTİKLERİ

Fenerbahçe ve Galatasaray'da tüm planlar galibiyet üzerine. Hocaların maçı kazanma adına taktik planlar geliştiriyor. İşte Kocaman ve Terim4in galibiyet planları:

AYKUT KOCAMAN

Rakip, alan daraltıp topa baskı yapıyor. Kanatlarımız çizgiye açılıp alan genişletmeli
Savunmaları Selçuk İnan'a ilk topu atıyor. Bu oyuncunun pas bağlantısını kesin
Serbest vuruşlarda penaltı noktasını hedef alıyorlar Bu bölgede çoğalmalıyız
Kornerlerde bir oyuncumuz ön direğe koşu yapacak. Stoch, yayda bekleyecek
Engin&Emre içe katediyorlar. Beklerden önce ilk kademeyi orta saha yapacak

FATİH TERİM

Stoperlerini orta yuvarlağa çıkarmayacaksınız. Necati ve Elmander sürekli pres yapacak
Eboue&Hakan hücuma çıktığında Melo&Selçuk kanatların kademesine girecek
Garanti pas oynayacaksınız. Derbide şova yönelik hareket istemiyorum
Stoch'un kanattan içeriye bindirmelerinde şut mesafesi bırakmayın
Zemin yağmurdan dolayı kaygan olacak. Kaleyi gören şut denesin

KADIKÖY'DE FENER UZAK ARA

Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982 yılından itibaren taraflar Kadıköy'de 28'i lig, 9'u TSYD Kupası, 7'si Türkiye Kupası, 2'si Donanma Kupası, 1'i de Mehmetçik Vakfı yararına özel olmak üzere 47 maç yaptı. Geride kalan maçlarda sarı-lacivertliler 25, sarı-kırmızılılar ise 9 galibiyet alırken, 13 maçta eşitlik bozulmadı.

250 MİLYON EURO SAHADA KOŞACAK

Heyecan fırtınası yaratacak derbinin büyüklüğü 250 milyon Euro'yu buluyor. Fenerbahçeli futbolcuların toplam değeri 128 milyon 50 bin Euro iken, Galatasaray'da bu rakam 118 milyon 500 bin Euro düzeyinde.

 

FENERBAHÇE
Volkan: 9 milyon Euro

Yobo: 9.5 milyon Euro
Serdar: 6 milyon Euro
Ziegler:7.7 milyon Euro
Gökhan: 9 milyon Euro

Emre: 8 milyon Euro
Cristian: 7 milyon Euro
Mehmet Topuz: 8.5 milyon Euro
Stoch: 7.5 milyon Euro

Alex: 6 milyon Euro
Sow: 11 milyon Euro

Toplam: 89.2 milyon Euro

GALATASARAY
Muslera: 12 milyon Euro

Hakan Balta: 4.5 milyon Euro
Semih: 2 milyon Euro
Ujfalusi: 3 milyon Euro
Eboue: 6.5 milyon Euro

Selçuk: 10 milyon Euro
Melo: 16 milyon Euro
Emre: 2.6 milyon Euro
Engin: 4.2 milyon Euro

Elmander: 8 milyon Euro
Necati: 2.7 milyon Euro

Toplam: 71.5 milyon Euro

HAKEM BÜLENT YILDIRIM

Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları play-off'lar öncesi son derbiyle birlikte, tarihlerinde 369. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Bülent Yıldırım'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Cem Satman yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay olacak.

REKABETTE SON DURUM

Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 103 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 368 maçtan 140'ını kazanırken, Sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 117 kez galip geldi. Ezeli rakipler 111 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı toplam 515 gole, Galatasaray 467 golle karşılık verdi.