BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  GÜNCEL

Depremzelere doğalgaz müjdesi

Adapazarı'nda, geçen yıl 1 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan doğalgazla ilgili süpriz bir erteleme geldi.

Abone ol

Adapazarı'nda, geçen yıl 1 kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan doğalgaz zehirlenmesinin ardından yapılan araştırmada bacalarında sorun tespit edilmesi üzerine kombileri değiştirilmeyen konutların dogalgazlarının kesilmesine yönelik alınan karar ertelendi.
Sakarya Valiliği'nde, yeni yerleşim bölgesindeki doğalgaz kombi bacaları sorununa ilişkin Vali Atak başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, daha önce baca tipi kombi bulunan deprem konutları için aldığı, kombilerinin değiştirilmesi, kombilerini değiştirmeyen konutların da 1 Ekim tarihinden itibaren gazlarının kesilmesiyle ilgili kararı görüştü.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Atak kararın ertelendiğini belirterek şunları söyledi:
“Zehirlenme olaylarının meydana gelmesiyle geçen mart ayında İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla mutlaka abonelerin karbonmonoksit gaz sensörü taktırması zorunluluğu ve abonelerin can güvenliği açısından hermetik kombi taktırmaları tavsiysinde bulunmuştuk. Bu değişimin 1 ekim tarihine kadar yapılması gerektiği vurgulanmıştı. Bu konuyu Bayındırlık ve İskan Bakanlığına intikal ettirdik. Dün itibarıyla Yapı işleri Genel Müdürlüğü tarafından gelen heyet yerinde inceleme ve toplantı yaptı. Bu toplantı sonucu, dün akşam saatlerinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığından bize bir yazı geldi. Bu yazı sonucu toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu bakanlıktan gelen yazıya istinaden abonelerin yapması gerekenler üzerinde toplanarak sorunun giderilmesi kararlaştırılmıştır.”