BIST 10.560
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.476,68
HABER /  GÜNCEL

Depremzedelerin peşkeş feryadı

Saddam Hüseyin'in 17 Ağustos depremi sonrası İzmit'te yaptırdığı konutlara, vali yardımcıları yerleşti. İşte o iddialar;

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın İzmit gezisi olaylı bitti. Polis, Erdoğan'a ulaşmak isteyen depremzedeleri yaka paça dışarı attı. Depremzedelerin iddiaları ise eğer doğruysa vay halimize!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Spor Salonu'na gelmeden önce polis, 17 Ağustos Depremi'nin ardından Irak Kızılay'ı tarafından yapılan hibe ile yaptırılan deprem konutlarından çıkartılmak istenen depremzedeleri 'İçerde protesto gösterisi yapabilirler" endişesi ile dışarı çıkarttı.

EMİR VALİLİKTEN Mİ?

Bazı kadınlar direnince zor kullanıldı. Ağızları kapatılarak bağırmaları engellendi. Kadınlar, Saddam Hüseyin'in yaptığı 10 milyon dolarlık petrol hibesi ile inşa ettirilen konutlara kalıcı konutlardan hak sahibi olamayan depremzedelerin yerleştirildiğini, ancak Valiliğin ise şimdi kendilerini bir bir çıkartıp bu konutlara vali muavinleri ile diğer bürokratları yerleştirdiğini belirterek, bunu Başbakan'a bildirmek istediklerini söylediler.

İŞÇİLER DE YOLA DÖKÜLDÜ

Bu arada bir süredir İzmit'te Büyükşehir Belediyesi'ni protesto eden ve baskı ile işçilerin Hak-İş'e bağlı Hizmet İş sendikası'na geçmeye zorlandıklarını ileri süren Belediye İş Sendikası'nın bazı yönetici ve üyeleri de, Başbakan'ın geçiş noktası olan TEM Turnikelerinin İzmit gişeleri yakınında polis tarafından etkisiz hale getirildiler.