BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  POLİTİKA

Depremzede kız Gül'den bir tek şey istedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Van'da depremzedelerle buluştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Van'da depremzelerle birlikte kıldı.

Gül, "Tabi ki bu bayrama biraz buruk girdik. Büyük bir afet, depremle girdik. Onun acısı hala tezedir. Bütün kardeşlerime herkese başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah'tan bütün afetlerden milletimizi, bütün insanlığı, herkesi korusun" dedi.

GÜL DEPREMDE YIKILAN EVLERİ TEK TEK GEZDİ...FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

GÜL BAYRAM NAMAZINI DEPREMZEDELERLE BİRLİKTE KILDI... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Van'da 23 Ekim günü meydana gelen ve 604 kişinin ölümüne neden olan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'a geldi. Cumhurbaşkanlığı'na ait 'Ana' uçağıyla sabahın ilk ışıklarında Van Ferit Melet Havaalanı'na inen Cumhurbaşkanı Gül'ü, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, Van Bölge Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Ak Parti Van miletvekilleri Gülşen Orhan ve Mustafa Bilici karşıladı.

BAYRAM NAMAZI ULU CAMİİ'NDE                                            

"ÇORABIM YOK CUMHURBAŞKANIM"
Cumhurbaşkanı Gül, bazı depremzedelerin yazılı taleplerini alarak Cumhurbaşkanlığı görevlilerine verdi. Bu sırada Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de vatandaşların dile getirdiği talepleri not etti.

Gül, Mevlana Evleri'nin küçük olmasından yakınan depremzedelere banyo ve tuvaleti olan daha büyük barınakların yakın zamanda gönderileceği haberini verdi.

Abdullah Gül, Mevlana Evleri'ni gezerken yakından ilgilendiği çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi, çorabı olmadığını söyleyen bir kız çocuğuna çorap verilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün korumaları, depremzede çocuklara 10'ar lira bayram harçlığı dağıttı.

Engelli 2 çocuğunun sağlık giderlerinin yüksek olduğunu ve kendisinin de işsiz olduğunu ifade eden bir babanın iş talebi de Gül'ün talimatı üzerine yetkililer tarafından not alındı.

Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazını kılmak için sıkı güvelik önlemleri altında araç trafiğine kapatılan Ordu Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami'ye geçti. Gül'e namazda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Vanlılar eşlik etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş'in kıldırdığı bayram namazının ardından Gül, cami çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gül, şunları söyledi:

"Önce herkesin bayramını tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarımın özellikle de Vanlı kardeşlerimin bayramı mübarek olsun. Tabi ki bu bayrama biraz buruk girdik. Büyük bir afet depremle girdik, onun acısı hala tezedir. Bütün kardeşlerime, herkese başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah bütün afetlerden milletimizi, bütün insanlığı herkesi korusun. Tabii ki bayramın da ne olduğunu bilmemiz gerekir. İşte esas bu günlerde bayramlar daha anlamalıdır. Bugünlerde herkesin birbiriyle daha çok dayanışması, birbiri ile daha çok kardeş olduğunu hissetmesi, hepimizin büyük bir millet olduğumuzu, bu milletin parçaları ve fertleri olarak hepimizin birbirimizle çok kucaklaşmamız gerektiği, ihtiyacı olanlara hepimizin hep beraber koşmamız ve kucaklamamız gerektiği bir gündür. Bayramın anlamı budur. Böyle bir afet, böyle üzüntülü ve böyle buruk bayram olmasa da, zaten yapmamız gereken buydu. Ama bu bayrama hepimiz biraz maalesef üzgün girdik. Onun için bu görevlerimizi, vazifalerimizi çok daha iyi hatırlamamız gerekir. Ben bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün vatandaşlarımın bayramını kutluyorum."

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra çadırkente geçerek depremzedeleri ziyaret etti, onlarla bayramlaştı.

ÇADIRDA DEPREMZEDELERLE KAHVALTI

Cumharbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını kıldıktan sonra Süphan Mahallesi'nde depremzedelerin barındırıldığı Mevlana evlerinin bulunduğu çadırkente geçti. Gül, depremzelere geçmiş olsun diyerek, bayramlarnı kutladı. Gül'e çocuklar büyük ilgi gösterirken, depremzedeler de sorunları anlattı. Depremzedelerle ayaküstü sohbet eden Gül, eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini söyledi. Gül bir Mevlana evinin önünde kundakdaki çocuklu bir aileyi görünce "İçeriye girin, çocuklar üşutmesin, dikkat edin" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

"Herkesten Allah razı olsun. Deprem kolay değil. Ancak, kimse aç açıkta değil. Bir iki kişi değil, çok şükür sıcak bir yuvanız var, eviniz var. Bunlar geçici. Bunların daha iyisi gelecek. Kademe kademe olacak. Sağolsun halkımızı kadirşinas, Burada bakanlara, Kızılay'a, valiye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eksiklikler vardır. Bunlar planlı programlı giderilecek."

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra çadırda depremzedeler ile birlikte kahvaltı yaptı. Gül, İl Afet Acil durum Müdürlüğü'ne geçerek, Vali Münir Karaloğlu'ndan deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.