BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP tango istedi, hükümet çayda çıra!

Yeni anayasa çalışmalarını tangoya benzeten CHP'lilere yanıt TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi...

Abone ol

Yeni anayasa çalışmalarını tangoya benzeten CHP'lilere yanıt veren Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Ben çaydaçırayı tercih ederim. Daha yumuşak bir halkoyunudur, kimsenin ayağına da basmadan oynanır" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarını tangoya benzeten CHP Milletvekillerine yanıt verdi.Cemil Çiçek, tango yerine çaydaçıra önerdi.

Hürriyet gazetesine konuşan Meclis Başkanı Çiçek, "Ben çaydaçırayı tercih ederim. Daha yumuşak bir halkoyunudur. Elde ışıklar, önünüzü aydınlatır. Birbirleriyle daha uyum içinde yapılır. Daha da önemlisi kimsenin ayağına da basmadan oynanır" dedi.

CHP NE DEMİŞTİ?

CHP'nin yeni anayasa süreci toplantısının ardından, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan CHP Milletvekili Atilla Kart ve Rıza Türmen bir basın toplantısı düzenlemişti. Rıza Türmen "İyi niyetimizi masanın üstüne koyduk. Bu tek taraflı tango değildir. Tango yapmak için birden fazla tarafa ihtiyaç var. Biz tango yapmak istiyoruz. Siyasi iktidar da tango yapmak isterse, güzel bir dans çıkar ortaya" demişti. Türmen'in sözlerine Atilla Kart "Biz halay da çekmek istiyoruz" sözleriyle destek vermişti.