BIST 10.115
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.423,81
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da bayram için önlemler artırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bayram için önlemlerini arttırdı.

Abone ol

Dört gün sürecek Kurban Bayramı boyunca İstanbullu ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. Sağlık, İSKİ ve itfaiye ekipleri de alarmda olacak.

İstanbul'da 4 günlük bayram tatili için Büyükşehir Belediyesi önlemlerini arttırdı. Bayram ziyaretleri için yollara düşecek olan istanbullular bayram süresince ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İndirim, İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay ve şehir hatları vapurlarını da kapsıyor. Özel halk otobüsleri de yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İstanbul'da artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak otobüs sefer sayısı da arttırılacak.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Yolcu trafiğinin yoğun olacağı otogar ve havaalanlarında denetimler sıklaştırıldı. Bayramda, Sağlık Komuta Merkezi'nde yeterli sayıda sağlık ekibi ve ambulans bulunduracak. İSKİ tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. İtfaiye ekipleri de 24 saat görev başında olacak.

Bu bayramda belirlenen yerler dışında kurban kesilmesine izin yok. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak. Bayram boyunca mezarlıklar da normal mesai saatinden önce ziyarete açılacak.