BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Van bayramın ilk gününe liderlerle uyandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın birinci günün Van'daki depremzedelerle geçirecek...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Herkesin bayramını kutluyorum, huzurlu ve güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Van'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda çalışanların ve gazetecilerin bayramını kutladı. Bayramı Van'da kutlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Onların geçmişte yaşadıkları acıları paylaşacağız. Daha sonra bir sınır karakoluna gideceğim, orada erlerle bayramlaşacağız. O nedenle erlerin arzu ettiği ihtiyacı ne kadar karşılayabiliyoruz bilmiyorum ama onlara tatlı götürüyoruz. Van'da da eğer olanaklarımız olursa çocuklara oyuncaklar vereceğiz, belki acılarını biraz hafifletmiş oluruz. Ben herkesin bayramını kutluyorum, huzurlu ve güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum.''

Bayram tatili nedeniyle yola çıkacak sürücüleri de uyaran Kılıçdaroğlu, ''Bayram süresince yola çıkacak olan yurttaşlarımın dikkatli olması gerekiyor. Hem gidişlerde hem dönüşlerde. Huzurlu bir tatil yapmanın yolu, trafikte dikkatli olmaktır'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Van'a hareket etti. Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil de gitti.

ERCİŞ'E GİTTİ

Uçakla Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Kılıçdaroğlu, karayolu ile Erciş'e hareket etti. Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde Türk Kızılayı tarafından oluşturulan Yenişehir Çadırkenti'ne geldi. Burada depremzedeler tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen sağlık ekipleriyle de bayramlaştı.

Depremzedelerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile buradaki bir çadıra konuk oldu. Kılıçdaroğlu, bu ziyaretinin ardından çadırkentte oluşturulan yemekhaneye geçti. Yemekhanede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile karşılaşan Kılıçdaroğlu'nun Gül ile bayramlaştığı öğrenildi.

5 BİN TL'Yİ GERİ GÖNDEREN DEPREMZEDE İLE SOHBET

Yemekhanede ikram edilen kurban etinin tadına da bakan Kılıçdaroğlu, Ercişli depremzede İsmet Demir ile battaniye arasında çıkan 5 bin lirasını geri gönderdiği Cemil Metin ile ayaküstü bir süre sohbet etti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, ziyareti sırasında yaptığı görüşmelerde depremzedelerin birçoğunun kendisine organizasyon bozukluğunun bulunduğunu, çadır ihtiyaçlarının henüz giderilmediğini söylediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, çadırkentte depremzedelerin ihtiyaçlarının bir yandan karşılandığını da ifade ederek, şunları kaydetti:

''Onlar kısmen de olsa hayatlarından memnunlar. En büyük korkuları kış. 'Kış gelirse biz bu çadırlarda nasıl kalacağız' diyorlar. Kızılay yetkilileriyle görüştüm. Kısa süre içinde kalıcı konut yapmak mümkün değil, ama konteynerlerle pek çok yurttaşın kalıcı yerlere yerleştirecekler, öyle ifade ettiler. Bu konuda kampanyaya destek veren yurttaşların olduğunu da söylediler. Onları bir iki ay içinde çözeceklerini ifade ettiler.''

YARDIM YAĞIYOR AMA VAN'A ULAŞMIYOR

Depremzedelerin, Türkiye'nin dört bir tarafından yağmur gibi bağış yağdığını, ancak bu yardımların kendilerine ulaşmadığını anlattıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, söylenen temel şikayetin de bu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Buradan da yetkililere sesleniyoruz: Başlangıçta kaosun olmasını belki anlayışla karşılayabiliriz, ama aradan bu kadar süre geçtikten sonra artık kaosun olmaması lazım. Organizasyonun oturması lazım. Yurttaşların ihtiyaçlarının süratle giderilmesi lazım. Özellikle Erciş depremin merkezi. Burada yurttaşlar büyük bir beklenti içindeler.''