BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Bir dev proje daha tamamlandı

1988 yılından bugüne kadar birçok iktidar döneminde yapılamayan 61 kilometrelik Gaziantep Çevre Yolu projesi sonunda bitirildi

Abone ol

Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, 1988 yılında inşaatına başlanan ve bugüne kadar yaklaşık 570 milyon lira harcanan bağlantı yolları dahil 61 kilometrelik Gaziantep çevre otoyolu inşaatının tamamlandığını söyledi.

Gaziantep Çevre otoyolunda, Batı, Gölgelik, Kilis, Hipodrom, Havaalanı, Sanayi ve Gaziantep Doğu adıyla 7 adet çıkış bağlantı kavşağının bulunduğunu ifade eden Dost, çevre bağlantı yolları dahil 61 kilometrelik otoyol inşaatının aşınma tabakası asfaltı ve çevre düzenlemesi dahil tüm inşaat kısmının tamamlandığını bildirdi.

YIL SONUNDA HİZMETE GİRECEK

İnşaatı tamamlanan çevre otoyolunda, 1 adet 370 metre uzunluğunda viyadük, 3 adet 130 metre uzunluğunda köprülü kavşak, 1 adet 78 metre uzunluğunda Devlet Demir Yolları köprüsü, 1 adet 52 metre uzunluğunda imar yolu üst geçit köprüsü ve 6 adette 486 metre uzunluğunda alt geçit köprüsü bulunduğunu vurgulayan Dost, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gaziantep Çevre Otoyolu bağlantı yolları bünyesinde D-400 Devlet yolunun Kahramanmaraş Yol Kavşağı ile Dülükbaba Mevki arasındaki 5 bin 750 metrelik kesiminde, kavşak ve şerit ilavesi çalışmaları devam etmektedir. Devlet yolunun bu kesiminde, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Erikçe Mevkinde 2 adet kavşak bulunmaktadır. Bu kavşaklardan en önemli olan OSB Kavşağı tamamlanmış durumda, Erikçe Kavşağının ise inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmiş olacak.''