BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Barzani'ye 'aracı ol' teklifi!

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kürt vatandaşların tepkilerini haklı buldu ve üzerine düşeni yapacağını söyledi

Abone ol

Perşembe günü İstanbul’a gelen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, önceki gün Çırağan Sarayı’nda BDP’li yetkililerle bir araya geldi.

Mesud Barzani, BDP eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş ile DTK eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’la buluştu.

Görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve pek çok konuda hemfikir olduklarını söyleyen Tuğluk, Barzani’nin kendilerine çatışmaların böyle devam etmesi halinde halklar arasında karşılıklı kin öfke nefretin büyüyeceğini ve bunun da giderek halklar arasında bir çatışmaya dönebileceği kaygısını anlattığını aktardı.

"ANAYASA ŞİDDET OLMADAN HALLEDİLİR"

Barzani’ye Kürtlerin taleplerinin evrensel ve makul talepler olduğunu ama hükümetin özellikle Abdullah Öcalan’la diyalog konusunda fırsatları iyi değerlendiremediğini anlattığını söyleyen Tuğluk, "Anayasa yapım sürecinde umut ediyoruz ki bu fırsat da kaçırılmasın. Barzani de bize yeni Anayasa konusundaki talepleri makul bulduğunu, ancak biraz sabır gerektiğini söyledi. Kendi süreçlerini, kendilerinin çektiği sıkıntıları anlattı. Çağımızın bu hakları tanımayı gerektirdiğini ve eninde sonunda bunun gerçekleşeceğini, ama yöntem ve araçlara dikkat edilmesi gerektiğini, şiddetin dışında bir yolla bunun halledilebileceğini aktardı." ifadelerini kullandı.

ÖCALAN'DA ÖNEMSEYECEK

Barış için rol oynaması öneriniz, arabuluculuğu da kapsıyor mu? sorusuna "Tabii, tabii... Çözüm için böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu söyledik" cevabını verdi. Vatan'ın haberine göre, Aysel Tuğluk, "Barzani’nin de çabaları da önemli. Öcalan’ın da Celal Talabani ve Barzani’nin çabalarını önemseyeceğini düşünüyorum."dedi.