BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,56
HABER /  GÜNCEL

Savunma Bakanı'nın bedelli açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle toplumsal ihtiyacın ön planda olduğunu vurguladı

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, merakla beklenen bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, resmi temaslarda bulunmak ve Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere geldiği Bosna-Hersek'te Anadolu Alperenleri'nden Sarı Saltuk'un türbesi ve tekkesinin bulunduğu Blagay'da bedelli askerlikle ilgili soruları yanıtladı.

GENELKURMAY'IN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Şu ana kadar 3 defa bedelli askerliğin çıkartıldığını anımsatan Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: ''Belli dönemlerde hayli yığılmalar olmuş, belli yaşın üstündekilerini askere alamamışsınız, dolayısıyla bundan sonra da alsanız etkin bir şekilde bunlardan askerlik hizmetinden faydalanabilir misiniz? Bunları düşünerek Genelkurmay Başkanlığımızın da görüşlerini alarak, bayramdan sonra, kısmen başlamış çalışmayı son bir noktaya getireceğiz diye düşünüyorum.

BEDELLİ ASKERLİK TOPLUM İÇİN


Bedelli askerlik için ne kadar fiyat verileceğinin henüz belli olmadığını ve bu uygulamanın mali ihtiyaçtan değil de toplumsal bir ihtiyaçtan kaynaklandığını vurgulayan Yılmaz,"Yaşı 35'i geçmiş, 30'u geçmiş, 38 olmuş, 40 olmuş, hatta 45 olan bile var. Siz bunları ne yapacaksınız? Ailesinden, çocuklarından, işinden ayırıp askere mi alacaksınız?, Birçoğu yurt dışında da olabilir yani. Dolayısıyla toplumumuzun somut gerçeği böyle bir düzenleme yapmayı mecbur kılıyor. Bir çalışma yapacağız, Bakanlar Kurulu'na arz edeceğiz. Nihai karar böyle verilecek.'' açıklamasında bulundu.