BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.416,78
HABER /  GÜNCEL

Deprem paniği büyüyor!

Güneş tutulmasıyla birlikte deprem olacağı korkusu yaşayanlar, evlerinin önüne çadır kurmayı sürdürüyor.

Abone ol

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde güneş tutulmasıyla birlikte deprem olacağı korkusu yaşayan vatandaşlar, evlerinin önüne çadır kurmayı sürdürüyor.

Güneş tutulmasının depremi tetikleyeceği ve Niksar İlçesi'nden geçen Kuzey Anadolu fay hattının kırılarak 6.8 ila 7.0 büyüklüğünde deprem olacağı iddiaları sebebiyle Niksar halkı korkulu bekleyişini sürdürüyor. Güneş tutulması öncesi deprem olacak korkusuyla çadır kurmaya başlayan vatandaşlar, güneş tutulmasının ardından da korkuları geçmediği içir çadır kurmaya devam ediyor.

İlçede konunun uzmanlarının verdiği konferansta korkulacak bir şey olmadığı, depremle güneş tutulmasının bir alakasının bulunmadığı yönünde bilgi verilmesine rağmen ilçede 60'a yakın çakır kurulduğu tespit edildi.
Özellikle ilçeye bağlı Yolkonak Beldesi'nde vatandaşların kurduğu çadırlar doğal afet sonrası kurulan çadır kentleri andırıyor. Çok sayıda vatandaş bahçelerine çadır kurarak yaşamlarını sürdürüyor. Bu zamana kadar çadır kurmayan bir çok vatandaşta korkularına yenik düşerek çadır kuruyor.

Beldede hareketli bir çalışma devam ederken vatandaşlar, bilim adamlarının Tokat'ın deprem kuşağında olduğunu, deprem beklendiğini ama bunun güneş tutulmasıyla bir alakası olmadığını yönünde bilgi verildiğini kaydetti. 1939 depremini yaşayanlar ise, aynı korkuyu bir daha yaşamamak için, çadır kurduklarını, tedbir aldıklarını, iddialar sebebiyle psikolojilerinin bozulduğunu, güneş tutulması korkusunun bu sefer de deprem kuşağında oldukları için yaşadıkları korkuya dönüştüğünü dile getirdi.