BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.443,87
HABER /  SPOR

Deportivo'nun Türk Bayrağı sevgisi...

İspanyol futbol takımı Deportivo La Coruna'nın 'Türkler' lakabı almasının ve taraftarlarının maçlara Türk bayraklarıyla gelmesinin sebebini biliyor musunuz?

Abone ol

Deportivo La Coruna’lı taraftarlar Türk gibi güçlü sloganı ile övünüyor ve her maça Türk bayrağı ile çıkıyor. İspanya Ligi’nin güçlü takımı Deportivo La Coruna'nın kendi sahasında oynadığı maçlarda tribünlerde mutlaka bir Türk bayrağı asılıyor. 2000 yılında oynanan Panathinaikos maçından sonra bu tablo hiç değişmedi

Barbaros Hayrettin Paşa’nın etkisi büyük.

Barbaros Hayreddin Paşa, Akdeniz'e hükmettiği sıralarda Avrupa'nın yarısına sahip, dünyanın en büyük hristiyan devleti olan İspanya'yı yaptığı baskın ve savaşlarla sarsmakta, binlerce İspanyolu esir almakta ve İspanyol işkenceleriyle öldürülen Endülüslülerin binlercesini de katliamlardan kurtararak gemileriyle Mağrip'e taşımaktaydı.

O sırada İspanya'da yiğitliği ile ünlü Galicia bölgesinin gençleri, Barbaros'a büyük destek vermişler. Bu işbirliğini içlerine sindiremeyen komşu kent Vigo'nun halkı ise La Coruna'ya Türkler le ortaklığa girmelerinden dolayı, onlara "Türkler" adını takmışlar yani Ispanyolca "los turcos" olarak biliniyorlardı. Deportivo La Coruna’lı taraftarlar ise Türklerin ne kadar güçlü olduklarını bildiklerinden dolayı bu isimden son derece onur ve gurur duymaktalardı.

Bu isim sporda, özellikle de futbolda günümüzde büyük bir rekabete dönüşmüş. Buna karşılık, La Coruna halkı da Celta Vigo taraftarlarına Portekiz’lilerle yakınlığı ve iyi ilişkileri nedeniyle onlara Portekiz'li (hain) yakıştırması yapmışlar. Vigo şehrinin takımı Celta'da çok sayıda Portekiz taraftar derneği kurulmasına karşılık, La Coruna takımı Deportivo'da da ateşli Türk dernekleri kurulmuş.

İşte bu sebeple Deportivo La Coruna'nın her oynadığı maçta sahaya asılmış çok sayıda Türk bayrağı görebilirsiniz. Celtalı futbolseverler derbi maçlarda "Türkler dışarı" diye tezahürat yaparken, Deportivo’lular da "En büyük Türkiye" diyerek gururla takımlarını desteklemektedirler.

La Coruna'da çok sayıdaki taraftar derneklerinden biri olan La Pasion Turca derneğinin başkanı Ricardo;Türk bayrağına sahip çıkmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Ricardo, Deportivo La Coruna'nın Şampiyonlar Ligi'nde Yunan takımı Panathinaikos'la 2000 yılında oynadığı maçta açtıkları 20 metreyi aşan Türk bayrağını anlatırken, "İnanın Riazor Stadı'nda yüzlerce Türk bayrağı vardı. Stadın bir ucundan diğer ucuna bir Türk bayrağı astık. Yunanlılar sahaya çıktıklarında dev Türk bayrağının yanı sıra yüzlerce ateşli taraftarın ellerindeki ay yıldızlı bayrakları görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Dünyanın hiçbir yerinde kendi ulusunun bayrağının dışında, başka ülke bayrağına bu kadar çok sahip çıkan bir taraftar grubu bulamazsınız" dedi. İşte bu yüzden bayrağımız Avrupa’nın bir ucunda bile gururla dalgalanıyor.