BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İngiltere'den Rusya'ya sert tepki

İngiltere Başbakanı Cameron, Ukrayna kriziyle ilgili ülkesinin tavrını açıkladı, AB ülkelerine çağrıda bulundu.

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin bugün Lüksemburg'da yapılacak Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında "sert ve birlikte bir tepki verilmesini isteyeceğini" açıkladı.

İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cameron'ın Ukrayna konusundaki sözlerine yer verildi. Cameron, Ukrayna'da gittikçe kötüye giden durumu İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüştüğünü kaydederek, "Birleşik Krallık, bugünkü AB toplantısında sert ve birlikte bir tepki verilmesini isteyecek" dedi. 

Dışişleri Bakanı Hague de resmi Twitter hesabından, "AB'nin, Rusya'ya Ukrayna'ya zarar vermeye son vermesinin sorumluluğu olduğu mesajını vermesi önemlidir" diye yazdı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, "Moskova son yaşanan yasa dışı eylemlerle arasına mesafe koymadıkça Rusya'nın suça istirak ettiği varsayımı kaçınılmazdır" denilmişti.

Açıklamada, "Rusya, Ukrayna'yı istikrarsızlaştıran ve temas grubu görüşmeleri olasılığına zarar verecek adımlardan geri dönmelidir" ifadesi kullanılmıştı.

İngiltere, Kırım'daki referandumun ardından Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulanması çağrısında bulunmuş ayrıca geçen ay Rusya ile savunma ihraç anlaşmaları ve askeri işbirliğini askıya alma kararı vermişti.