BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Denktaş 48 saat derdini anlatamadı

Felç geçiren ve konuşamayan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş yoğun bakımda yakınlarını yazdığı ilk notta bakın ne istedi.

Abone ol

Serdar Denktaş, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavisi devam eden babası Rauf Denktaş'ın yazı yoluyla iletişim kurmaya başladıktan sonraki ilk mesajında, "48 saattir su bekliyorum" dediğini söyledi.

YDÜ Hastanesi'nde tedavisi devam eden KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumundaki olumlu gelişme en başta ailesini sevindirmeye devam ediyor. Babasının sağlık durumu hakkında basına bilgi veren Serdar Denktaş, solunum cihazından kurtulan Denktaş'ın yavaş ilerleyen bir iyileşme sürecinde ve sıkıntılı günlerin geride kalmak üzere olduğunu söyledi. Her gün yaşanan umut veren tedavi sürecinin aileyi mutlu ettiğini anlatan Serdar Denktaş, yoğun bakımda tedavisi devam eden Rauf Denktaş'ı annesi ve kendisinin ziyaret edebildiğini belirtti. Serdar Denktaş, babasının yoğun bakımdaki durumunu kamuoyu ile paylaşarak şunları söyledi:

48 SAAT DERDİNİ ANLATAMAMIŞ

Babasının, solunum cihazına bağlı olduğu günlerde eşi Aydın Denktaş ile yazarak iletişim kurduğunu hatırlatan Serdar Denktaş, "İlk günler işaretlerinden ne istediğini kestirememiştik. Fakat nihayet yazı yazma yoluyla iletişim kurmak istediğini fark ettik. Meğer istediği şey suymuş. İlk yazdığı mesaj 'su' istediği doğrultusundaydı; '48 saattir su bekliyorum' demişti.

"BABAM ANNEMİ GÖRÜNCE DAHA BİR MORAL BULUYOR"

Gazetecilerin, "babanız yoğun bakımda ilk annenizi ve sizi gördüğünde neler hissetti?" sorusunu da gülümseyerek yanıtlayan Serdar Denktaş, "Babam annemi görünce daha bir moral buluyor. Neticede 60 küsur yıllık bir ömür, birliktelik onların ki. Beni gördüğünde çok daha ciddi. İşte, 'kim aradı, kimler mesaj gönderdi' daha fazla o konularda babamı ben bilgilendiriyorum" dedi.

Denktaş ailesinin üzüntü ve kederlerini de dile getiren Serdar Denktaş, "Bizim için O'nu yatakta yatarak görmek bile çok zor. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur" diye konuştu.

Denktaş'ın solunum cihazından çıkmasına rağmen ses tellerinin tahriş olduğunu de belirten Serdar Denktaş, "Sanırım bir iki gün sonra biraz daha azar işiteceğiz" diye espri yaptı.