BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,89
HABER /  SPOR

Denizliden şike tepkisi

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, şike iddialarıyla ilgili, sert konuştu

Abone ol

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, şike iddialarıyla ilgili, ''Susuyorsak futbol camiasının zarar görmemesi için susuyoruz. Bu şeref tribününün nelere şahit olduğunu herkes biliyor'' dedi.

Turkcell Süper Ligi takımlarından Denizlispor, 2006-2007 sezonunu Denizli Atatürk Stadı'nda açtı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, açılış töreninde, başkalarının kendisine yakıştırdığı bazı faziletleri maalesef Denizlispor'a yakıştırmak gibi bir gaflet içine düştüklerini söyledi. Denizli'de şike iddialarıyla ilgili işareti bundan önce kimsenin bulamadığını belirten Zeybekci, şöyle konuştu:

''Bu sahada Denizlispor'un bileğini bükmeye gücü yetmeyenlerin başka alanlarda ve platformlarda da gücü asla yetmeyecektir. Onlara gereken dersi her zaman olduğu gibi en güzel haliyle gösteririz. Suskunluğumuzun da zafiyet olarak algılanmamasını kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Susuyorsak eğer futbol camiasının zarar görmemesi için susuyoruz. Bu şeref tribününün nelere şahit olduğunu herkes biliyor.''

Denizli Valisi Gazi Şimşek de Denizli'nin suskunluğunun sebebinin kendine olan güveni olduğunu, bu şehrin hiçbir tartışmada kötü durumda olmadığını bildirdi. Denizlispor'un şike iddialarıyla ilgili söylentilerin üstesinden geleceğini kaydeden Şimşek, şöyle dedi: ''Bu tartışmaların son bulacağını biz biliyoruz. Kamuoyunun da böyle bilmesini istiyoruz. Denizlispor şanına leke sürücü bir tavır içinde olamaz. Bu devletin buradaki yöneticisi olarak bunu biz de kabullenmeyiz.''

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek ise ''birkaç kendini bilmezin konuşmalarının'' Denizlispor'u sarsamayacağını, Denizlispor'un aslanlar gibi dimdik ayakta olduğunu söyledi. Tören, dans gösterileri ve teknik kadro ile futbolcuların tanıtılmasıyla sona erdi.