BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Denizli'deki 5.5'lik deprem öğrencileri derste yakaladı

Denizli'deki deprem çocukları dersteyken yakaladı. Bazı okullarda deprem konusu işlenirken meydana gelen deprem çocukların ağlamasına neden oldu. Aynı zamanda hastanelerdeki hastalar ise sedye ile dışarı çıkarıldı

Abone ol

DENİZLİ'de saat 09.34'te 5,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem kentte korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Kerpiçten yapılan onlarca ev zarar görürüken betonerme evlerde ciddi zararlar oluştu.

Sabah saatlerinde meydana gelen deprem çocukları da derste yakaladı.  Yaklaşık 20 saniye süren deprem çocukların korku dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Depremin hemen ardından sınıflar boşaltılarak öğrenciler okul bahçelerinde güvenli alanlara toplandı. Küçük yaştaki bazı öğrencilerin ise yaşadıkları korkudan dolayı ağladıkları gözlendi. Özel bir lisenin coğrafya öğretmeni, derste deprem konusunu işlerken deprem olduğunu ve hemen dışarı çıktıklarını belirtti. 

Okullara dönmek istemediler
Denizli Valisi Yavuz Selim Köşker, "Depremin ardından korku yaşayan öğrenciler tekrar okullarına dönmek istemedi. Bu nedenle sadece Karacasu'da bir gün tüm okulları tatil ettik" dedi.

Çadır kent kurulacak
Hastanelerde ise hastalar yatakları ile birlikte tahliye edildi. Hastalar sedyeler ile birlikte dışarı çıkarıldı. Öte yandan Acıpayam Belediye Başkanı AK Partili Hulusi Şevkan, kriz masasının kurulduğunu belirtti.

Tedbir amaçlı tehlikeli görülen binaların tahliye edildiğini kaydeden Şevkan "Kriz masamız dışarıda kalanlar için çalışma yürütülüyor. Büyük bir ihtimalle çadır kent olacaktır" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Denizli'de 5.5 büyüklüğündeki deprem 15 evi yıktı işte ilk görüntüler
Foto Galeri Denizli'de 5.5 büyüklüğündeki deprem 15 evi yıktı işte ilk görüntüler Galeriye Gözat