BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  DÜNYA

Facebook, Trump'ın direktörünü 'robot' sandı azarını yedi

ABD devi Facebook, Donald Trump'ın Sosyal Medya Direktörü Dan Scavino'yu robot sanıp paylaşımlarını geçici olarak engelledi. Bunun üzerine Trump, sosyal medya şirketlerini bombaladı.

Abone ol

Facebook, Trump'ın sosyal medya direktörü Scavino'nun hesabının bazı özelliklerini geçici olarak engelledi.

Scavino, Facebook sayfasındaki yorumlara cevap veremediğini yine paylaşım yaparak duyurdu. Scavino paylaşımda "İnanılmaz. Neden kendi Facebook sayfamda takipçilerimin yaptığı yorumlara cevap vermemi engelliyorsunuz? İnsanların bilme hakkı var. Neden beni susturuyorsunuz?" dedi.

Scavino'nun paylaştığı ekran görüntüsünde bazı paylaşımlarının ‘spam' olarak şikâyet edildiği yönünde bir bildirim görüldü. Facebook'tan yapılan yazılı açıklamada otomatik sistemin Scavino'yu bir ‘robot' zannettiğini, bu yüzden de engellediğini belirtti. Sosyal medya devi hata için Scavino'dan özür diledi.

Trump: Onlar radikal sol görüşlü
Medya ile tartışması ile sürekli gündeme gelen Donald Trump için bu durum bir malzemeye dönüştü. Twitter'dan açıklama yapan Trump, "Facebook, Google ve Twitter, yozlaşmış medyadan söz etmeye bile gerek yok, radikal sol görüşlü Demokratların tarafında. Ama korkmayın, her koşulda kazanacağız, daha önce yaptığımız gibi" dedi.