BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.400,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Denizli'de 16'sı polis 43 kişi gözaltında

Denizli'de 1 yıldır sürdürülen rüşvet operasyonunda 16'sı polis 43 kişi gözaltında

Abone ol

Denizli Valiliği, ilde rüşvet alıp verme iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyonda 16'sı polis, 27’si sivil toplam 43 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine başlattığı operasyon kapsamında rüşvet alıp verme iddiası üzerine 16'sı trafik polisi, diğerleri Serinhisar, Sarayköy, Buldan ve ilçelerindeki minibüs kooperatif başkanları, minibüs şoförleri, nakliyat firma yetkilileri ile bazı inşaat şirketi görevlileri olmak üzere toplam 43 kişiyi gözaltına aldı.

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, rüşvet operasyonu 1 yıl önce başlattı. Bazı vatandaşlar, Denizli-Ankara, Denizli-Antalya ve Denizli-İzmir Karayolu'nda görev yapan bölge trafik polislerinin rüşvet aldığını iddia ederek, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, trafik polislerinin telefonlarını dinlemeye başladı. Teknik takiple başlayan operasyonda şoförlerle trafik polisleri arasındaki rüşvet alışverişinin, fotoğraf ve kamerayla görüntülendiği de öğrenildi. Cumartesi sabah erken saatlerde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, rüşvet alıp, verme iddialarına karışan trafik polisleri, şoförler, kooperatif başkanları ve inşaat ile nakliyat şirketi yetkililerini evlerine baskınlar yaparak gözaltına aldı. Operasyon kapsamında 16 trafik polisi, 11 minibüs şoförü olmak üzere toplam 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Denizli'nin Serinhisar, Sarayköy, Buldan ilçeleri başta olmak üzere birçok minibüs kooperatifi başkan ve üyesi, nakliyat firmaları ile bazı inşaat şirketi temsilcilerinin de bulunduğu öğrenildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü önüne gelen avukat ve gözaltına alınan kişilerin yakınları, operasyon hakkında bilgi almaya çalıştı. Gözaltına alınan 43 kişinin dışında, alınan ifadeler doğrultusunda, çağrılan birçok kişi bilgilerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Şimdiye kadar 60'ın üzerinde kişinin Denizli Emniyeti'ne getirildiği, bu sayının alınan ifadeler doğrultusunda 100'e kadar çıkabileceği belirtildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan trafik polislerinin, fazla yolcusu bulunan minibüsler ile radarda hız yaptığı anlaşılan şoförler ile eksik evraklı ve ağır tonajlı araçların geçişine rüşvet karşılığı göz yumduğu iddia edildi. Ayrıca minibüs kooperatifi üyesi olan şoförlerden para toplanıp trafik polislerine verildiği de öne sürüldü.

İddialarla ilgili geniş kapsamlı soruşturma sürerken, ifadelerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan kişilerin salı günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, detaylı açıklamanın kısa süre içerisinde yapılacağını belirterek, "Suç işleyenler cezasını çekecektir" dedi