BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,47
HABER /  GÜNCEL

Ferrari Fenerbahçe'yi İnönü'de ateşledi

Beşiktaş Fenerbahçe maçı canlı anlatımı ve golleri.

Abone ol
Fenerbahçe, 2011'in ilk derbisinde Beşiktaş'ı 4-2 yendi. Maça damgasını vuranlar takımı 2-1 öndeyken rakibine dirsek atıp penaltıya neden olan ve atılan Ferrari ile İtalyan'ın atılmasından sonra 10 dakika içinde hattrick yapan Alex oldu.
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki 2011'in ilk derbisi 2 takım açısından da farklı anlamlar taşıyodu. Zor bir dönem geçiren Beşiktaş alacağı galibiyetle Dinamo Kiev mağlubiyetini unutturma amacındayken, 2. yarıya fırtına gibi giren Fenerbaçe, üstüste 6. galibiyetini alarak zirve yürüyüşüne devam etmeyi hedefliyordu.

İLK ŞOK BOBO VE SIVOK'TAN

Dev maç öncesi siyah beyazlı ekipte şok bir gelişme yaşandı. Bobo ve Sivok Schuster tarafından kadroya alınmadı. Kiev maçını yedek kulübesinden takip eden İbrahim Toraman ise Çek yıldızın yerine Ferrari'nin yanında yer aldı. Orta sahada ise Ernst'in yanında Necip forma giydi. Schuster'in kaleci tercihi ise Rüştü'den yana oldu. Fenerbahçe'de ise Emre'nin iyileşmesi ve Gökhan Gönül'ün de kadroya dahil olmasıyla eksik bir isim kalmadı ve sahaya Trabzon maçının kadrosu çıktı.

Fi-Yapı İnönü'de 30 bin taraftarın önündeki maça iyi başlayan konuk ekip oldu. 5. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta Alex'in ortasında siyah beyazlı savunma yine bir duran top golü yedi. Selçuk'la birlikte topa yükselen Necip'in ters vuruşunda top ağlara gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

DIA VE NIANG ETKİSİ

Sahaya çok iyi dağılan Fenerbahçe, özellikle Dia ve Niang'ın etkili futbollarıyla Beşiktaş'a zor anlar yaşattı. Dia ile 1 kez direkleri geçemeyen sarı lacivertlilerin iki pozisyonunda ise Rüştü başarılıydı. İlk yarının belki de en güzel pozisyonu Niang'ın kendi yarı alanından getirip, gole yaklaştığı ve Rüştü'nün çıkardığı pozisyon oldu.

EKREM'DEN MÜTHİŞ GOL
 
30. dakikadan sonra oyunda dengeyi sağlayan Beşiktaş, Quaresma ile pozisyon bulmaya çalıştı. Ancak Almeida'nın etkisiz oyunu nedeniyle rakip ceza alanında tehilike yaratamayan Beşiktş, 43. dakikada Ekrem ile aradığı golü buldu. Sağ çaprazda topla buluşan Ekrem, soluna çektiği topa mükemmel vurup skoru dengeledi.

BU KEZ KARTAL BAŞLADI

İkinci yarı ise ilk 45 dakikanın tam tersi şekilde başladı. Ekrem'in golünün moraliyle mücadeleye başlayan siyeh beyazlılar, 49. dakikada Simao'nun defanstan seken şutunu tamamlayan İbrahim Toraman, ev sahibini 2-1 öne geçirdi. Fenerbahçe'nin panik yapmasından faydalanan Beşiktaş, maçın o ana kadar en net fırsatını Almeida ile buldu. Orta sahada topla buluşan Portekizli, defanstaki boşluk nedeniyle Volkan ile karşı karşıya kaldı ama değerlendiremedi.

KADER ADAMI FERRARI

63. dakika ise maçın kaderinin değiştiği an oldu. Fenerbahçe kornerinde topu uzaklaştıran Ferrari, Lugano'ya dirsek atınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi ve İtalyan futbolcuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Atışı kullanan Alex skora bir kez daha dengeyi getirdi.

ALEX FIRTINASI

72. dakikada Fenerbahçe, bir kez daha öne geçti. Emre'nin ortasında Alex, artık klasikleşen Beşiktaş maçı gollerinden birini atarak skoru 3-2'ye taşıdı. Beşiktaş mnaçlarının yıldızı Alex'in gecesi bununla da bitmedi. 75. dakikada dia'nın ara pasında ofsayttan kurtulan Alex, Rüştü'yü çalımlayıp bu sezonki 16. golünü attı ve Beşiktaş'ın guardını tamamen indirdi.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
VE GOLLERİ HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

İŞTE KARŞILAŞMANIN EN ÖNEMLİ ANLARI

5. dakikada Alex'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Selçuk kaleci Rüştü'den önce meşin yuvarlağa müdahale etmek isterken, Necip'in omzuna çarpan meşin yuvarlak filelere gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

13. dakikada Guti'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Quaresma, önünü açtığı anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

17. dakikada sağdan topla iyi giden Dia, ceza alanına sol çaprazdan girdiği anda sert vurdu, ancak kaleci Rüştü meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.

20. dakikada kendi yarı alanında Necip'ten güzel bir hareketle topu kurtaran Niang, üç Beşiktaşlı oyuncuya rağmen Beşiktaş ceza alanına kadar meşin yuvarlakla gitti. Senegalli oyuncu, ceza alanına girdiği anda sert vurdu, kaleci Rüştü topu kornere çeldi.

Aynı dakika içinde Alex'in soldan kullandığı korner atışında ceza yayı içinde topla buluşan Emre güzel bir vuruş yaptı, ancak kaleci Rüştü iyi bir zamanlamayla meşin yuvarlağı son anda parmaklarıyla kornere gönderdi.

24. dakikada Alex'in ara pasıyla ceza alanı içinde Ferrari'den önce topla buluşan Dia, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda bekletmeden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü, Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada Simao'nun ceza alanı önünden yerden sert şutunda, kaleci Volkan son anda uzanarak iki hamlede topu kontrol etti.

44. dakikada kendi yarı alanından Guti'nin pasıyla hızlı çıkan Beşiktaş, beraberlik golünü buldu. İspanyol yıldızın pasında topla buluşan Simao, kanatta Ekrem'i gördü. Bu futbolcu, Andre Santos'u geçtikten sonra güzel ve sert vurdu. Kaleci Volkan'ın uzanamayacağı şekilde doksan tabir edilen yerden meşin yuvarlak filelere gidince siyah-beyazlı takım Ekrem'in golüyle 1-1'lik beraberliği sağladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 beraberlikle tamamlandı.

50. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada ceza alanı ön tarafında kazanılan serbest atışı Simao kullandı. Savunmada Lugano'nun sırtına çarpan top İbrahim Toraman'ın önünde kaldı. İbrahim Toraman, ceza alanı içinde dönerek vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın yanından ağlarla buluştu. 2-1.

53. dakikada Ekrem'in pasında sağ çaprazda topu önünde bulan Quaresma'nın aşırtma vuruşunu kaleci Volkan son anda kornere tokatladı.

55. dakikada Beşiktaş tehlikeli geldi. Orta alandan Ernst'in pasına hareketlenen Quaresma, Lugano'yu çalımladıktan sonra orta şut karışımı kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

60. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Fenerbahçe atağa kalkmak isterken İbrahim Toraman, Alex'ten topu kaptı. Bu futbolcunun uzun topuna hareketlenen Almeida, ceza alanına kadar girdikten sonra vurdu. Kaleci Volkan, soluna giden topu son anda filelere gitmesini önledi.

63. dakikada Beşiktaş sahada on kişi kaldı. Bu dakikada sol kanattan ceza alanı içine yapılan ortada Ferrari, Lugono'ya topa yükselirken dirsek vurdu ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır da penaltı noktasını gösterdi.

65. dakikada derbide Fenerbahçe eşitliği sağladı. Penaltıyı kullanan Alex De Souza, kaleci Rüştü'nün solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-2.

71. dakikada Dia'nın sol kanattan ceza alanı içine yaptığı ortada herkesi geçen topla en son buluşan Mehmet Topuz'un sert şutu direğin dibinden auta çıktı.

72. dakikada Fenerbahçe derbide öne geçti. Bu dakikada Emre'nin sol taraftan ceza alanı içine yaptığı ortada Alex'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-3.

75. dakikada Fenerbahçe derbide farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Dia'nın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Alex, kaleci Rüştü'yü çalımladıktan sonra sol çaprazdan boş kaleye gönderdi. 2-4. Derbinin kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 4-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

FENERBAHÇE LİDER KOLTUĞUNDA
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta Beşiktaş'ı 4-2 yenen Fenerbahçe, maç fazlasıyla lider oldu.


Puanını 48'e yükselterek 47 puanlı Trabzonspor'un önüne geçen sarı-lacivertliler, bordo-mavili ekibin yarınki maçı öncesi liderliğe yükseldi.

Bu sezon ligin ilk haftasının ardından liderlik koltuğunda yer alan Fenerbahçe, 21 hafta sonra maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçeli futbolcular karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte saha içinde taraftarının bulunduğu bölüme doğru giderek taraftarlarla birlikte tezahüratlar yaptı.

BU SEZON İLK DERBİ GALİBİYETİ 

Fenerbahçe, Beşiktaş galibiyetiyle bu sezon ligde derbilerde ilk kez kazandı.
Beşiktaş ile sezonun ilk yarısında yaptığı maçta Kadıköy'de 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, yine ilk yarıda sahasında konuk ettiği Galatasaray ile de 0-0 berabere kalmıştı.

5'TE 5 YAPTILAR

Ligde ikinci yarıya farklı bir başlangıç yaparak galibiyetlerle başlayan sarı-lacivertliler, Beşiktaş karşısında kazanarak üst üste 5. maçından da galibiyetle ayrıldı.
İlk yarının son haftasındaki Sivasspor maçıyla birlikte ligde üst üste 6. maçından da galip ayrılan Fenerbahçe'nin galibiyet serisi şöyle:

17. hafta Fenerbahçe-Sivasspor...............: 1 - 0
18. hafta Medical Park Antalyaspor-Fenerbahçe: 0 - 1
19. hafta Fenerbahçe-Trabzonspor.............: 2 - 0
20. hafta Manisaspor-Fenerbahçe..............: 1 - 3
21. hafta Fenerbahçe-Kayserispor.............: 2 - 0
22. hafta Beşiktaş-Fenerbahçe................: 2 - 4

BU KEZ KALEYİ KAPATAMADILAR

Spor Toto Süper Lig'deki son 5 maçında kalesinde sadece 1 gol gören Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı derbi mücadelesinde kalesini gole kapatamadı ve 2 gol yedi.
17. haftadan itibaren Sivasspor, Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor ve Kayserispor maçlarını gol yemeden kazanan sarı-lacivertliler, Manisaspor'dan 1 gol yemişti.

YILDIRIM İKİNCİ YARIDA PROTOKOLDE OTURMADI

Protokol tribünün yakın bölümdeki Beşiktaşlı taraftarlar maçta ilk yarı boyunca sık sık Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik tepkilerde bulundular. Maç sırasında bazı hakem kararlarından sonra protokol tribününe dönerek tepkide bulunan taraftarlar, siyah-beyazlı ekibin golünden sonra da Yıldırım'a sözlü sataşmalar yaptılar.
Aziz Yıldırım, karşılaşmanın ikinci yarısında protokol tribünündeki yerinde oturmadı.

NOTLAR
-Maçın 54. dakikasında sakatlandığı bir pozisyonda saha içinde tedavisi yapıldıktan sonra oyun alanının dışına çıkarken tribünlerden tepki gören Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, Beşiktaşlı taraftarlara el hareketi yapınca taraftarların tepkisi daha da büyüdü.
-Burnundaki kırık nedeniyle maçın ilk yarısını yüzünde özel maskeyle oynayan Fenerbahçeli futbolcu Andre Santos, ikinci yarıya maskesiz çıktı.
-Karşılaşmanın 63. dakikasında Ferrari'nin Lugano'ya faul yaparak kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından, saha kenarına gelen Lugano, Beşiktaş seyircisinden büyük tepki gördü. Siyah-beyazlılar Lugano'ya yabancı maddeler attılar.
-Fenerbahçe taraftarları galibiyetin sevinciyle son dakikalarda yaptıkları tezahüratlarda, ''I Love You Schuster'', ''Deli İbrahim'' şeklinde tempo tuttular.
-Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasına giderken, Beşiktaşlı taraftarların attıkları yabancı maddeler nedeniyle çevik kuvvet ekiplerin kalkanlarıyla koridor oluşturduğu tünele koşarak girdiler.