BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,71
ALTIN 2.451,75
HABER /  GÜNCEL

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı'ndan yürek burkan vasiyet

DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün cezaevine giderken trafik kazasında hayatını kaybetti. FETÖ'nün en korktuğu isimlerden olan Mustafa Alper'in yürek burkan bir vasiyeti var.

Abone ol

DENİZLİ'de kent çıkışındaki kazada yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in vasiyeti ortaya çıktı. Şoförü ile birlikte cezaevine giderken kaza yapan Mustafa Alpen, FETÖ'nün kabusu olmuştu.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Başsavcı Mustafa Alper'in kritik davalarda etkin rol oynaması ve kazanın oluş şekli nedeniyle suikast ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi.

DARBE GECESİ ÇOCUKLARINA VASİYETİ
Başsavcı Mustafa Alper, Denizli’de yerel yayın yapan gazeteci Engil Ünal’a verdiği röportajda darbe gecesi çocuklarıyla vedalaşmasını şu sözlerle anlatmıştı:

"Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktar olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın."

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan Mustafa Alper, 48 yaşında 2 çocuk babasıydı.


KAZA MI SUİKAST Mİ?
15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, evli ve 2 çocuk babası 48 yaşındaki Mustafa Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobiliyle kente 20 kilometre uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu'na gitmek üzere yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğurlu'nun da bulunduğu Başsavcı Alper'in makam otomobiline kent çıkışındaki yeni açılan yolda, 7045 sokaktan çıkarken, levhadaki 'dur' uyarısına uymayan özel bir şirkete ait 53 yaşındaki Uğur Tufan'ın kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı.

KAMYON MAKAM ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafından çarpıp, yandaki kablo fabrikasına doğru sürükledi ve ardından da üstüne devrildi. Kamyondaki yük de makam otomobilinin üstüne yığıldı.

KAMYON ŞOFÖRÜ TESLİM OLDU
Kamyon şoförü Uğur T.'nin kazanın ardından olay yerinde bulunan bir binanın arkasına saklandığı ve bir müddet sonra polise teslim olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, Başsavcı Mustafa Alper'in cenazesinin yarın sabah saatlerinde Denizli Adliyesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere Muğla’ya gönderileceği öğrenildi. Öte yandan kamyon şoförü Uğur Tufan'ın sürücü belgesinin, bir ay önce alkollü araç kullanmaktan iki yıl süre ile geri alındığı belirtildi.

DENİZLİ'DE DARBEYİ DURDURMUŞTU

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in, 15 Temmuz günü Denizli’de darbeyi durduran isimlerden biriydi. Alper’in, darbe girişimini duyar duymaz Denizli’deki emir komutayı üstlenen Tugay Komutanı için tutuklama kararı verdiği ve çok sayıda FETÖ operasyonuyla ilgili dosyaya baktığı öğrenildi.