BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan ABD'ye YPG tepkisi! Aksi karar alınırsa...

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin PYD'ye yaptığı ağır silah yardımıyla ilgili ABD'ye çok sert tepki gösterdi. Yıldırım PKK'ya desteği kabul etmemiz mümkün değil değil dedi. ABD'den de Türkiye'ye yanıt geldi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere gezisi öncesi önemli ABD'nin PYD'ye yaptığı ağır silah yardımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak üzere Savunma Bakanlığını yetkilendirmesine sert tepki gösterdi. Başbakan şu açıklamalarda bulundu.

PKK'YA DESTEĞİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye'nin bu konuda duruşu nettir. Türkiye bir terör örgütünün başka bir terör örgütüne karşı kullanılmasına karşıdır. PKK'yı ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği bilinmektedir. PKK'ya destek girişimlerini kabul etmemiz mümkün değil. ABD ile NATO'da iki ortağız bu noktada tercihlerini yapmalılar.

ABD BİR TERCİH YAPMALI

Bir terör örgütü kullanarak başka bir terör örgütü yok edilemez. PKK ya dolaylı ve doğrudan yardımları bizim kabul etmemiz mümkün değildir. AB bir tercih yapmalı. Bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu yapıyor. PKK'nın DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıyız. Aksi karar alınırsa sonuç ABD için de bizim için de kötü olur.

Kaldı ki, son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye'nin hassasiyetlerinin azami ölçüde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. Zaten bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmeler yapacak. Bu konudaki durumumuz net bir şekilde en üst düzeyde tekrar gündeme getirilecektir.

AKSİ KARAR ALINIRSA SONUÇ KÖTÜ OLUR

Türkiye'nin PKK terör örgütü konusundaki hassasiyetinin en üst düzeyde dikkate alınması için hala Amerikan yönetiminin elinde imkanlar olduğunu düşünüyoruz. Eğer aksi bir karar alırsa, bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye'yi bağlamaz, aynı zamanda Amerika için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır.

ABD: TÜRKİYE'NİN ENDİŞESİNİ ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye ile güney sınırının güvenliği için çok yakın şekilde çalıştıklarını söyledi.Mattis PYD'ye verilen ağır silahlarla ilgili Türkiye'nin endişesini çözmeye çalışacağı açıklamasında bulundu.