BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  EKONOMİ

DenizBank'tan sesli imza uygulaması

DenizBank, çağrı merkezinde konumlandırdığı GVZ Voice Verification teknolojisi ile sesli imza uygulamasını hayata geçirdi

Abone ol

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, DenizBank'ın Türk bankacılık sektörünün ilk sesli imza uygulamasını hayata geçirdiği kaydedildi.

Açıklamaya göre DenizBank, çağrı merkezindeki GVZ Voice Verification teknolojisiyle müşterilerinin kimliklerini sesli imza teknolojisi ile doğruluyor ve sisteme giriş yapmalarını sağlıyor. Yeni teknoloji zaman ve güvenlik açısından büyük kolaylık imkanı sunuyor.

Bu uygulama sayesinde DenizBank çağrı merkezini arayan müşteriler seslerini imza olarak kullanarak sisteme giriş yapıyor ve güvenlik prosedürleri ile zaman kaybetmeden kısa sürede güvenli işlemler gerçekleştirebiliyor.

SES KAYDI YETERLİ

DenizBank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Grubu Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, DenizBank müşterilerinin kolaylıkla sistemden yararlanabildiğini kaydetti.

Duman, ''DenizBank çağrı merkezini arayan ve sistemden yararlanmak isteyen müşterilerimizin ilk aramalarında ses kaydı bırakarak sisteme seslerini tanıtmaları gerekiyor. Belirlenen cümleyi üç kez tekrar ederek sisteme ses kayıtlarını bırakan müşterilerimiz, sonraki tüm aramalarında belirlenen cümleyi söyleyerek sesli imza teknolojisinden yararlanabiliyor'' ifadelerini kullandı.

DenizBank'ın, bilgi ve teknolojiye yatırımlarını sürdürdüğünü kaydeden Duman, ''Bankacılık sektörü müşterilerinin en yeni uygulamalarla hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz'' dedi.