BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Feneri davasıyla yıldızı parladı

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davası, bugünün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da siyasette yükselmesinin de yolunu açmıştı.

Abone ol

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davası, bugünün CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun da siyasette yükselmesinin yolunu açmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette yolsuzluk karşıtı söylemi ve ortaya çıkardığı dosyalarla yükseldi.Kılıçdaroğlu, kendisiyle tartışmaya giren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifa etmesine neden oldu. Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le girdiği tartışma ilgiyle izlendi.

BELGELERLE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

CHP Lideri, Deniz Feneri'nin Türkiye ayağına ilişkin açıkladığı belgelerle de kendinden söz ettirdi. Eylül 2008'de CHP Grup Başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP MYK üyesi Ali Kılıç ile Almanya'nın Frankfurt kentinde görülen Deniz Feneri davasının duruşmalarına katıldı.Kılıçdaroğlu, tartışmalar devam ederken 5 yıl hapis cezası alan Mehmet Gürhan'ın Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a tüm işlerini takip etmesi için vekalet verdiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkardığı belge üzerine İstanbul 10. Noteri hakkında soruşturma başlatıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP, 25 Eylül 2008 tarihinde Almanya'da cezaevine gönderilen Mehmet Gürhan ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'la ilgili suç duyurusunda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, Mart 2010'da düzenlediği basın toplantısında da ıslak imzalı belgeler açıklamış, 18 belgenin orijinalinin kendisinde olduğunu belirtmiş, bunlardan 2'sinin fotokopilerini de basın mensuplarına dağıtmıştı.