BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal'dan son dakika haber! Doktorlar az önce açıkladı

Deniz Baykal'dan gelen son dakika haberler umut verici oldu. Doktorları yeni açıklama yaptı. Saat 13.30 itibariyle Deniz Baykal 72 saatlik kritik süreci atlattı. Baykal nörolojik muayene için uyandırılacak.

Abone ol

İbn-i Sina Hastanesinde yoğun bakımda tutulan Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiası ailesini üzerken doktorlarından iyi haberler geldi. Beyin ölümü iddiasını yalanlayan doktorları kritik 72 saatin atlatıldığını duyurdu. Deniz Baykal'dan gelen son dakika haber ise nörolojik muayene için uyandırılacağı haberi oldu.

16 Ekim pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı. Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi.

TOMOGRAFİDEN İYİ SONUÇ
Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenilirken, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in saat 12.45'te doktorlarla değerlendirme toplantısı yaparak tomografi sonuçlarını değerlendir.

DENİZ BAYKAL UYANDIRILACAK
Saat 13.30'da kameraların önüne çıkan doktorları Deniz Baykal'ın nörolojik muayane için uyandırılacağını duyurdular. Doktorları 'bizi umutlandıran gelişmeler var' diyerek son dakika haberi verdiler. İbiş, "gün içinde son durumun' yeniden bildirileceğini söyledi.

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

SAĞLIK BAKANI: GELİŞMELER OLUMLU

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin olumlu olduğunu açıkladı.

AİLEYİ ÜZEN BEYİN ÖLÜMÜ İDDİALARI: Deniz Baykal'ın 4 gündür uyandırılmamış olması bir çok spekülasyonu da beraberinde getirdi. Sosyal medyada Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiaları ortaya atıldı. Aileyi üzen iddiaya ilişkin doktoru açıklama yaptı. Prof. İbiş, "Basında ya da sosyal medyada değişik spekülatif haberler çıkıyor, beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok. Kesinlikle bu haberler doğru değil." dedi.

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ile çocukları Aslı Ataman ve Ataç Baykal hastaneden hiç ayrılmıyorlar. Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiası en çok aileyi üzdü. Deniz Baykal'ın kızı Aslı ve oğlu Ataç tıp profesörü. Baykal'ın karısı Olcay Baykal ise emekli öğretmen. 

BAYKAL NEDEN UYANDIRILMIYOR? : - "Çünkü, uyanık kaldığı süre içinde beyin yoruluyor. Onu önlemek, beyni daha fazla korumak için uyutma işlemine devam ediliyor."

PROF. UĞUR TÜRE'NİN MUAYENESİ : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Prof. Dr. Uğur Türe'nin hastaneye gelerek Baykal'ı kontrol etmişti. Ünlü profesörün muayenesine ilişkin de İbiş şunları aktardı:
- "Deniz Bey'in kızı Aslı Hanım'ın talebiyle bu gerçekleşti. Biz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bu konuda en iyisini yaptığımıza güveniyoruz. Bu nedenle de elbette, gelip görebilir dedik. Zaten, kendisi de geldi, gördü ve yapılabileceğin en iyisinin yapıldığını ve bundan sonraki süreç için de planlamalar konusunda ilave bir şey söyleyemeyeceğini, çünkü her şeyin mükemmelce uygulandığını belirtti ve buradan da ayrıldı kendisi."

Deniz Baykal'ın eşi haberi aldığında Antalya'daydı. Apar topar Ankara'ya gelen Olcay Baykal hastaneden ayrılmıyor. Baykal'ın karısı Olcay Baykal ünlü siyasetçinin lise aşkı. Evliliklerinden 2 çocukları ve 3 torunları bulunuyor.

Beyin ölümü nedir? Beyin ölümünde dirilen var mı?