BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  GÜNCEL

Deniz Barış'ta mutlu son

TÜRK futbolunu kaosun eşiğine getiren Deniz Barış krizi, futbolcunun eski ve yeni kulüplerinin anlaşmasıyla son buldu. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği kulüpleri anlaştı

Abone ol

Fenerbahçe ile Gençlerbirliği, Türk futbolunu kaosun eşiğine getiren Deniz Barış krizini 750 bin Euro’ya çözdü. Bu paranın 500 bin Euro’sunu futbolcu, 250 bin Euro’sunu ise sarı lacivertli kulüp ödeyecek.

TÜRK futbolunu kaosun eşiğine getiren Deniz Barış krizi, futbolcunun eski ve yeni kulüplerinin anlaşmasıyla son buldu. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği kulüpleri, Deniz’in transferinden doğan tazminat sorununu aralarında çözüp, 750 bin Euro’ya anlaştı.

Gençlerbirliği ile yaptığı protokol gereği bu kulübe ödemesi gereken 1 milyon Euro’luk tazminatı ödemediği için, Tahkim Kurulu tarafından lisansı iptal edilen Deniz Barış, önceki gün Başkent kulübünün başkanı İlhan Cavcav ile bir araya geldi. Barış’ın ricası üzerine tutumunu yumuşatan Cavcav, dün sabah da Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir ile görüştü. Yapılan pazarlık sonucunda taraflar 750 bin Euro karşılığında anlaşmaya vardı. Bu paranın 500 bin Euro’sunu Deniz Barış’ın, kalan 250 bin Euro’sunu ise Fenerbahçe’nin ödeyeceği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamayı Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın yapması kararlaştırıldı. Ancak, Fenerbahçe cephesi Cavcav’a öğle saatlerinde, Nihat Özdemir aracılığıyla; Deniz Barış ile ilgili açıklamasını 2 gün ertelemesi ricasında bulundu ve bu önemli anlaşma gizli kaldı.

Deniz Barış olayı nedir?

G.BİRLİĞİ, 2003-04 sezonunun devre arasında Deniz Barış ile ön protokol imzaladı. Protokole göre Deniz, sezon sonunda yurt içinde başka bir takıma transferi halinde Başkent ekibine 1 milyon Euro ödeyecekti. Sezon bitiminde F.Bahçe, milli futbolcuyu transfer etti. Deniz de şartları yerine getirmeyince, olay Tahkim’e taşındı. Tahkim de G.Birliği’ni haklı buldu.