BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Rıdvan Dilmen'den galibiyet reçetesi

Fenerbahçe'nin eski yıldız ismi ve Milliyet Gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen, sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Schalke maçını analiz etti..

Abone ol

Kadıköy'deki maçta iki kenar oyuncusu Ümit Özat ve Serkan, Schalke ataklarında çok yalnız kaldı. Bu kez bu bölgeler iki oyuncuyla sağlama alınmalı. Tek forvet sahaya çıkılmalı. Alex'in olmayışı da dezavantaj

Fenerbahçe bir futbol takımından çok azgın bir boğa ile karşılaşacak. Schalke hem son haftalarda aldığı kötü sonuçlar, hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki geleceği açısından bu geceki maçı son kozu olarak görecektir. Dolayısıyla agresif ve sert oynayacaklardır. Sarı - lacivertli ekip bunu avantaja çevirebilir.

Soğukkanlı olmalı
Oyunun özellikle başında gol yemediği taktirde Fenerbahçe'nin şansı çok artar. Schalke ilerleyen bölümlerde sinirleneceğinden şuursuz ataklara yönelebilir. Bu durumda hem savunmasında açıklar verebilir, hem de oyuncu açısından eksik kalabilir. Mutlaka kazanmak için sahaya çıkacak bir takım bu ortamda fazla hatalar yapacaktır. Fenerbahçe'nin soğukkanlı bir şekilde, disiplinden kopmadan bu hataları beklemesi gerek.

İstanbul'da iyi bir takım izlenimi veren Schalke, Daum'un taktiksel anlamdaki değişikliği ile zorlanabilir. O taktik de şudur: Fenerbahçe, Kadıköy'de kenarlarda oynayan Ümit Özat ve Serkan'ı hep eksik bıraktı. Bu kez normal Avrupa düzenine dönerek, iki kanatta da ikişer oyuncu oynayacağını düşünüyorum. Tabii tek forvetle. Doğrusu da bu olacaktır.

B planı düşünülmemiş
Çoğu kişi sohbetlerde Alex'in olmamasına "daha iyi" diyor. Bu düşünce komik geliyor bana. Alex, kontrataklarda Tuncay ve Anelka'yı araya tek toplarla ciddi pozisyonlara sokabilir, daha da önemlisi tempoyu yükseltmek isteyen Schalke karşısında risk alarak, ayağa paslarla oyunu soğutabilirdi. Allah korusun geriye düşüldüğü anlarda, hücum yaptığınız bölümlerde özellikle duran toplarda etkili olabilirdi. Genelde her maç oynadığı ve istikrarlı olduğu için Fenerbahçe'nin bugüne kadar B planı hiç olmamıştı. Özellikle duran toplarda.
Özet olarak Fenerbahçe'ye bir puan yeter ama Schalke'ye yetmez. Öncelikle sakin olmak gerekir.